
Pikantna družina u zelenom zagrljaju
Ovo je zdravija verzija tortilja idealna za sve one koji brinu o onome što jedu, ali i savršen način kako djeci 'podvaliti' špinat. Umjesto običnog bijelog brašna koristimo pirovo, a špinat im daje neodoljivu zelenu boju.
Za tortilje je potrebno prvo blanširati špinat, ocijediti ga, izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom. Dodati ga u brašno, dodati jogurt, maslinovo ulje, prašak za pecivo i sol. Umijesti tijesto i podijeliti ga na šest jednakih dijelova. Svaki dio razvaljati na veličinu tave u kojoj ćete peći tortilje. Tortilje se peku na dobro zagrijanoj tavi po pola minute sa svake strane, bez dodavanja bilo kakvih masnoća.
Za umak je potrebno narezati piletinu na trakice i marinirati je soja sosom i medom. Luk se izreže na ploške i izdinsta se, doda se češanj češnjaka, čili papričice, a potom piletina. Piletina se dobro poprži, a potom se dodaje grah i kukuruz te se podlije s umakom od rajčice. Posoli se i popapri po želji.
Crveni kupus, zelena salata i crvena paprika izrežu se na trakice te se može napraviti tartar umak za tortilje. Pomiješamo majonezu i vrhnje, sitno narezan kiseli krastavac i češanj češnjaka, posolimo i popaprimo po želji te dodamo desetak kapi limunovog soka.
Na tortilju se namaže puna žlica tartar umaka, umak od piletine, graha i kukuruza, nariba se sira po želji, doda se crveni kupus, salata i paprika te se zamota.
Vjerujte, uživat ćete u svakom zalogaju. Dobar tek!
NAMIRNICE
Način pripreme
Ovo je zdravija verzija tortilja idealna za sve one koji brinu o onome što jedu, ali i savršen način kako djeci 'podvaliti' špinat. Umjesto običnog bijelog brašna koristimo pirovo, a špinat im daje neodoljivu zelenu boju.
Za tortilje je potrebno prvo blanširati špinat, ocijediti ga, izmiksati u blenderu ili štapnim mikserom. Dodati ga u brašno, dodati jogurt, maslinovo ulje, prašak za pecivo i sol. Umijesti tijesto i podijeliti ga na šest jednakih dijelova. Svaki dio razvaljati na veličinu tave u kojoj ćete peći tortilje. Tortilje se peku na dobro zagrijanoj tavi po pola minute sa svake strane, bez dodavanja bilo kakvih masnoća.
Za umak je potrebno narezati piletinu na trakice i marinirati je soja sosom i medom. Luk se izreže na ploške i izdinsta se, doda se češanj češnjaka, čili papričice, a potom piletina. Piletina se dobro poprži, a potom se dodaje grah i kukuruz te se podlije s umakom od rajčice. Posoli se i popapri po želji.
Crveni kupus, zelena salata i crvena paprika izrežu se na trakice te se može napraviti tartar umak za tortilje. Pomiješamo majonezu i vrhnje, sitno narezan kiseli krastavac i češanj češnjaka, posolimo i popaprimo po želji te dodamo desetak kapi limunovog soka.
Na tortilju se namaže puna žlica tartar umaka, umak od piletine, graha i kukuruza, nariba se sira po želji, doda se crveni kupus, salata i paprika te se zamota.
Vjerujte, uživat ćete u svakom zalogaju. Dobar tek!