Carska salata

ShareTweetSave
1

Skuhajte jaja, ogulite i odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Skuhajte tjesetninu u slanoj vodi, ocijedite i isperite hladnom vodom.
Salatu očistite i narežite na trakice. Salatu pomiješajte sa sitno izrezanim bjelanjcima.
Pomiješajte sastojke za dresing i stavite ga u tjesteninu.
Bijelo meso narežite na kockice i začinite vegetom ili soli. U zdjeli pomiješajte brašno i crvenu papriku. Pomiješajte brašno i meso. Pecite u woku dok ne dobije lijepu boju.

Srevirajte salatu na tanjur, na salatu stavite tjesteninu s dresingom i gore kockice pečenog bijelog mesa. Ako je za veće društvo možete tjestetninu i salatu pomiješati u velikoj zdjeli i gore posuti kockicama mesa.

Salata se može napraviti i bez mesa.

 1 kom. manja glavica salate
 250 g tjestenine
 4 kom. kuhani bjelanjak
 Dresing za tjestetninu:
 4 kom. kuhani žumanjak
 1 kom. vrečica Zvijezda majoneze
 2 žlica Zvijezda kečapa
 1 dash Zvijezda senfa
 180 ml kiselo vrhnje
 2 jušna žlica maslinova ulja
 vlasac, peršin, sol, papar
 Dodatak:
 250 g bijelo meso piletina ili puretina
 2 jušna žlica brašna - glatko
 1 čajna žličica sitne crvene paprike
 vegeta ili sol
 ulja za prženje

NAMIRNICE

 1 kom. manja glavica salate
 250 g tjestenine
 4 kom. kuhani bjelanjak
 Dresing za tjestetninu:
 4 kom. kuhani žumanjak
 1 kom. vrečica Zvijezda majoneze
 2 žlica Zvijezda kečapa
 1 dash Zvijezda senfa
 180 ml kiselo vrhnje
 2 jušna žlica maslinova ulja
 vlasac, peršin, sol, papar
 Dodatak:
 250 g bijelo meso piletina ili puretina
 2 jušna žlica brašna - glatko
 1 čajna žličica sitne crvene paprike
 vegeta ili sol
 ulja za prženje

Način pripreme

1

Skuhajte jaja, ogulite i odvojite bjelanjke od žumanjaka.
Skuhajte tjesetninu u slanoj vodi, ocijedite i isperite hladnom vodom.
Salatu očistite i narežite na trakice. Salatu pomiješajte sa sitno izrezanim bjelanjcima.
Pomiješajte sastojke za dresing i stavite ga u tjesteninu.
Bijelo meso narežite na kockice i začinite vegetom ili soli. U zdjeli pomiješajte brašno i crvenu papriku. Pomiješajte brašno i meso. Pecite u woku dok ne dobije lijepu boju.

Srevirajte salatu na tanjur, na salatu stavite tjesteninu s dresingom i gore kockice pečenog bijelog mesa. Ako je za veće društvo možete tjestetninu i salatu pomiješati u velikoj zdjeli i gore posuti kockicama mesa.

Salata se može napraviti i bez mesa.

Carska salata