
Chicken Tikka Mayo
Indijsko jelo za koje većinuu sastojaka imate kod kuće, obogaćeno Zvijezda Majonezom bit će jos kremastije, a Zvijezda Majoneza će vas na trenutak odvesti u daleku Indiju.
Jelo se sastoji od pečenih komadića piletine prethodno mariniranih u kozjem jogurtu i začinima, a zatim posluženih u gustom i kremastom umaku od rajčice, vrhnja i Zvijezda Delikates Majoneze.
Piletinu ćemo večer prije narezati na kockice te ćemo ju staviti u marinadu od jogurta i začina.
Piletinu ćemo nekoliko sati prije spravljanja jela staviti na sobnu temepraturu.
Maslinovo ulje i maslac ćemo dobro zagrijati, piletinu ćemo ocijediti od jogurta te ćemo ju kratko baciti na tavu kako bi se karamelizirala, nije ju potrebno potpuno termički obraditi. Izvadit ćemo ju iz tave.
Na istoj masnoći prepržit ćemo češnjak, đumbir i luk.
Nakon nekoliko minuta dodat cemo začine, a nakon otprilike minutu pelate od rajčice i žličicu meda, sve ćemo kuhati još desetak minuta.
Kada se rajčica zgusne dodat cemo joj piletinu i kuhati jos nekoliko minuta a na samom kraju umaku ćemo dodati vrhnje i Zvijezda Delikates Majonezu.
Gotovo jelo poslužit ćemo s rižom.
NAMIRNICE
Način pripreme
Indijsko jelo za koje većinuu sastojaka imate kod kuće, obogaćeno Zvijezda Majonezom bit će jos kremastije, a Zvijezda Majoneza će vas na trenutak odvesti u daleku Indiju.
Jelo se sastoji od pečenih komadića piletine prethodno mariniranih u kozjem jogurtu i začinima, a zatim posluženih u gustom i kremastom umaku od rajčice, vrhnja i Zvijezda Delikates Majoneze.
Piletinu ćemo večer prije narezati na kockice te ćemo ju staviti u marinadu od jogurta i začina.
Piletinu ćemo nekoliko sati prije spravljanja jela staviti na sobnu temepraturu.
Maslinovo ulje i maslac ćemo dobro zagrijati, piletinu ćemo ocijediti od jogurta te ćemo ju kratko baciti na tavu kako bi se karamelizirala, nije ju potrebno potpuno termički obraditi. Izvadit ćemo ju iz tave.
Na istoj masnoći prepržit ćemo češnjak, đumbir i luk.
Nakon nekoliko minuta dodat cemo začine, a nakon otprilike minutu pelate od rajčice i žličicu meda, sve ćemo kuhati još desetak minuta.
Kada se rajčica zgusne dodat cemo joj piletinu i kuhati jos nekoliko minuta a na samom kraju umaku ćemo dodati vrhnje i Zvijezda Delikates Majonezu.
Gotovo jelo poslužit ćemo s rižom.