
Laži, laži, laži me, s majonezom smaži me!
Način pripreme tijesta:
Pomiješati sve sastojke te umijesiti glatko tijesto.
Ostaviti tijesto na sobnoj temperaturi 30 minuta u plastičnoj vrećici.
Posuti podlogu sa malo brašna i podijeliti tijesto u 4 loptice.
Svaku razvaljati u oblik tortilje i ispeći na laganoj vatri na tavi bez ulja nekoliko minuta sa svake strane.
Način pripreme nadjeva:
Zažutiti luk na malo maslinovog ulja. Nakon što luk omekša dodati sitno sjeckanu dimljenu pancetu i komadiće prethodno skuhane hobotnice te miješati na laganoj vatri dok panceta ne poprimi blago zlaćanu boju.
Ohladiti smjesu i dodati nasjeckanu rajčicu, kisele krastavce, peršin, zelenu salatu i žlicu Zvijezda majoneze.
Puniti tortilje nadjevom. Po želji dodati još Zvijezda majoneze.
Dobar tek!
NAMIRNICE
Način pripreme
Način pripreme tijesta:
Pomiješati sve sastojke te umijesiti glatko tijesto.
Ostaviti tijesto na sobnoj temperaturi 30 minuta u plastičnoj vrećici.
Posuti podlogu sa malo brašna i podijeliti tijesto u 4 loptice.
Svaku razvaljati u oblik tortilje i ispeći na laganoj vatri na tavi bez ulja nekoliko minuta sa svake strane.
Način pripreme nadjeva:
Zažutiti luk na malo maslinovog ulja. Nakon što luk omekša dodati sitno sjeckanu dimljenu pancetu i komadiće prethodno skuhane hobotnice te miješati na laganoj vatri dok panceta ne poprimi blago zlaćanu boju.
Ohladiti smjesu i dodati nasjeckanu rajčicu, kisele krastavce, peršin, zelenu salatu i žlicu Zvijezda majoneze.
Puniti tortilje nadjevom. Po želji dodati još Zvijezda majoneze.
Dobar tek!