
Ples akrobata gosp. Jetre Pilić u duetu sa gđicom. Vege uz glazbeni sastav “Krumpirić”
Pileća jetrica očistiti i popržiti kratko na tavi sa svih strana.
Ukloniti jetrica za kasniju upotrebu, a umak iz tave iskoristiti tako da se doda Zvijezda maslinovo ulje u kojem ćemo pirjati na kockice izrezan luk na što laganijoj temperaturi čim duže kako bi ispustio sav svoj sok i iskaramelizirao se u njemu.
Kad postigne zlatno-žučkastu boju s njime sjedinimo očišćeni i nasjeckan bijeli luk, a nakon toga dodamo mrkvu i papriku pa na kraju Zvijezda kukuruz šećerac i Zvijezda grašak.
Zatim dodamo Zvijezda senf i oko 200g Zvijezda majoneze, ubacimo jetrica i začinimo po želji (sol, papar, vegeta). Pustimo da se lagano pirja 15-20min.
Za to vrijeme kuhamo krumpir u slanoj vodi. Kad je skuhan, dovoljno je dodati žlicu vrhnja, malo maslaca i oko 100g Zvijezda majoneze te sve to dobro promiješati.
Poslužiti pored jetrica i ukrasiti sa vlascem za dodatno ukusniji zalogaj.
Preporučamo uz ovo jelo svježe krastavce na salatu uz dodatak Zvijezda bučinog ulja i Zvijezda Aceto balsamico di Modena.
A za najZvjezdaniji ugođaj poslužite francusko slatko vino iz pokrajine Bordeaux.
NAMIRNICE
Način pripreme
Pileća jetrica očistiti i popržiti kratko na tavi sa svih strana.
Ukloniti jetrica za kasniju upotrebu, a umak iz tave iskoristiti tako da se doda Zvijezda maslinovo ulje u kojem ćemo pirjati na kockice izrezan luk na što laganijoj temperaturi čim duže kako bi ispustio sav svoj sok i iskaramelizirao se u njemu.
Kad postigne zlatno-žučkastu boju s njime sjedinimo očišćeni i nasjeckan bijeli luk, a nakon toga dodamo mrkvu i papriku pa na kraju Zvijezda kukuruz šećerac i Zvijezda grašak.
Zatim dodamo Zvijezda senf i oko 200g Zvijezda majoneze, ubacimo jetrica i začinimo po želji (sol, papar, vegeta). Pustimo da se lagano pirja 15-20min.
Za to vrijeme kuhamo krumpir u slanoj vodi. Kad je skuhan, dovoljno je dodati žlicu vrhnja, malo maslaca i oko 100g Zvijezda majoneze te sve to dobro promiješati.
Poslužiti pored jetrica i ukrasiti sa vlascem za dodatno ukusniji zalogaj.
Preporučamo uz ovo jelo svježe krastavce na salatu uz dodatak Zvijezda bučinog ulja i Zvijezda Aceto balsamico di Modena.
A za najZvjezdaniji ugođaj poslužite francusko slatko vino iz pokrajine Bordeaux.