
Transmisija bijelih lađa
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Kruh izrežite na kockice. Pomiješajte 3 jušne žlice maslinovog ulja sa malom žličicom češnjaka u granulama, zatim sve pomiješajte sa kockicama kruha. Važno je da se kockice ne dodiruju već da budu u jednom sloju. Pecite ih oko 5 minuta. Izvadite iz pećnice, oblikujte kokice tako da izgledaju kao lađe, dodajte po njima ribanog sira i vratite u pećnicu na još 2 minute.
Na gotove oblikovanje lađe dodajte nekoliko listova matovilca, zatim izblendirajte štapnim mikserom 1 avokado, 120g Zvijezda majoneze, pola limuna, prstohvat papra i soli kao sljedeći sloj.
Ispecite 4 tanke trake slanine dok ne postanu hrskave. Zatim slaninu usitnite i ravnomjerno rasporedite po lađama.
Jednu rajčicu nasjeckajte na kockice i rasporedite po tanjuru. (opcionalno)
NAMIRNICE
Način pripreme
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. Kruh izrežite na kockice. Pomiješajte 3 jušne žlice maslinovog ulja sa malom žličicom češnjaka u granulama, zatim sve pomiješajte sa kockicama kruha. Važno je da se kockice ne dodiruju već da budu u jednom sloju. Pecite ih oko 5 minuta. Izvadite iz pećnice, oblikujte kokice tako da izgledaju kao lađe, dodajte po njima ribanog sira i vratite u pećnicu na još 2 minute.
Na gotove oblikovanje lađe dodajte nekoliko listova matovilca, zatim izblendirajte štapnim mikserom 1 avokado, 120g Zvijezda majoneze, pola limuna, prstohvat papra i soli kao sljedeći sloj.
Ispecite 4 tanke trake slanine dok ne postanu hrskave. Zatim slaninu usitnite i ravnomjerno rasporedite po lađama.
Jednu rajčicu nasjeckajte na kockice i rasporedite po tanjuru. (opcionalno)