
Zbor povrca i jaja (dirigent: Zvijezda majoneza)
Staviti kuhati vodu cca 1.5 lit, dodati 3 zlicice soli. Kad prokuha voda ubaciti integralnu rizu i kuhati po uputama na ambalazi. Procijediti, isprati pod mlazom hladne vode, dodati zlicicu ulja i pustiti rizu sa strane.
Narezati povrce, kuhana jaja, mozzarellu, isprati 100 gr slanutka pod tekucom vodom. Sve sastojke sjediniti, dodati suhe zacine i majonezu. Pustiti da se ohladi i uzivati u obroku.
Recept je za dvije osobe, u slucaju da vam se ne svidaju prepelicja jaja moze zamjeniti s obicnim. Ukoliko ne volite pikantno koristite samo klasicnu majonezu.
Ovo jelo je nutritivno vrlo bogato mineralima i vitaminima i čini kompletni obrok. Prakticno je za odnijeti na posao ili napraviti veću količinu i imati za 2 dana. Sastojke se može mijenjati i prilagodavati svom ukusu. Zbog estetskog izgleda jaja sam dodala na vrh jela, malo posula razlicitih sjemenki i par kolutića mrkve.
NAMIRNICE
Način pripreme
Staviti kuhati vodu cca 1.5 lit, dodati 3 zlicice soli. Kad prokuha voda ubaciti integralnu rizu i kuhati po uputama na ambalazi. Procijediti, isprati pod mlazom hladne vode, dodati zlicicu ulja i pustiti rizu sa strane.
Narezati povrce, kuhana jaja, mozzarellu, isprati 100 gr slanutka pod tekucom vodom. Sve sastojke sjediniti, dodati suhe zacine i majonezu. Pustiti da se ohladi i uzivati u obroku.
Recept je za dvije osobe, u slucaju da vam se ne svidaju prepelicja jaja moze zamjeniti s obicnim. Ukoliko ne volite pikantno koristite samo klasicnu majonezu.
Ovo jelo je nutritivno vrlo bogato mineralima i vitaminima i čini kompletni obrok. Prakticno je za odnijeti na posao ili napraviti veću količinu i imati za 2 dana. Sastojke se može mijenjati i prilagodavati svom ukusu. Zbog estetskog izgleda jaja sam dodala na vrh jela, malo posula razlicitih sjemenki i par kolutića mrkve.