Zbor povrca i jaja (dirigent: Zvijezda majoneza)

ShareTweetSave
1

Staviti kuhati vodu cca 1.5 lit, dodati 3 zlicice soli. Kad prokuha voda ubaciti integralnu rizu i kuhati po uputama na ambalazi. Procijediti, isprati pod mlazom hladne vode, dodati zlicicu ulja i pustiti rizu sa strane.

2

Narezati povrce, kuhana jaja, mozzarellu, isprati 100 gr slanutka pod tekucom vodom. Sve sastojke sjediniti, dodati suhe zacine i majonezu. Pustiti da se ohladi i uzivati u obroku.

3

Recept je za dvije osobe, u slucaju da vam se ne svidaju prepelicja jaja moze zamjeniti s obicnim. Ukoliko ne volite pikantno koristite samo klasicnu majonezu.

Ovo jelo je nutritivno vrlo bogato mineralima i vitaminima i čini kompletni obrok. Prakticno je za odnijeti na posao ili napraviti veću količinu i imati za 2 dana. Sastojke se može mijenjati i prilagodavati svom ukusu. Zbog estetskog izgleda jaja sam dodala na vrh jela, malo posula razlicitih sjemenki i par kolutića mrkve.

 100 g Rize integralne
 3 žličica Soli
 1 čajna žličica Maslinovog ulja
 40 g Crvene paprike
 40 g Zute paprike
 1 kom. Tunjevine (80 gr)
 100 g Mozzarele
 100 g Slanutka
 1 čajna žličica Mljevenog cesnjaka
 3 čajna žličica Luka u prahu (granulama )
 6 kom. Manjih krastavca
 1 jušna žlica Tekucine od kiselih krastvca
 1 jušna žlica Limunovog soka
 1 čajna žličica Persina (iskosanog ili suhog )
 3 jušna žlica Majoneze
 1 jušna žlica Ljute majoneze
 4 kom. Prepelicjih jaja

NAMIRNICE

 100 g Rize integralne
 3 žličica Soli
 1 čajna žličica Maslinovog ulja
 40 g Crvene paprike
 40 g Zute paprike
 1 kom. Tunjevine (80 gr)
 100 g Mozzarele
 100 g Slanutka
 1 čajna žličica Mljevenog cesnjaka
 3 čajna žličica Luka u prahu (granulama )
 6 kom. Manjih krastavca
 1 jušna žlica Tekucine od kiselih krastvca
 1 jušna žlica Limunovog soka
 1 čajna žličica Persina (iskosanog ili suhog )
 3 jušna žlica Majoneze
 1 jušna žlica Ljute majoneze
 4 kom. Prepelicjih jaja

Način pripreme

1

Staviti kuhati vodu cca 1.5 lit, dodati 3 zlicice soli. Kad prokuha voda ubaciti integralnu rizu i kuhati po uputama na ambalazi. Procijediti, isprati pod mlazom hladne vode, dodati zlicicu ulja i pustiti rizu sa strane.

2

Narezati povrce, kuhana jaja, mozzarellu, isprati 100 gr slanutka pod tekucom vodom. Sve sastojke sjediniti, dodati suhe zacine i majonezu. Pustiti da se ohladi i uzivati u obroku.

3

Recept je za dvije osobe, u slucaju da vam se ne svidaju prepelicja jaja moze zamjeniti s obicnim. Ukoliko ne volite pikantno koristite samo klasicnu majonezu.

Ovo jelo je nutritivno vrlo bogato mineralima i vitaminima i čini kompletni obrok. Prakticno je za odnijeti na posao ili napraviti veću količinu i imati za 2 dana. Sastojke se može mijenjati i prilagodavati svom ukusu. Zbog estetskog izgleda jaja sam dodala na vrh jela, malo posula razlicitih sjemenki i par kolutića mrkve.

Zbor povrca i jaja (dirigent: Zvijezda majoneza)