Palamideja

ShareTweetSave
1

Svježi zalogaj ribljeg tartara i masnoća iz Zvijezda majoneze su idealna kombinacija. U potrazi za plavom ribom smo naišli na jadransku palamidu spremnu za pustolovinu.
1.Hrskavi krekeri
Nasjeckati orašaste plodove te ih zamješati sa svim ostalim suhim sastojcima(sjemenke,brašno,soda,sol). Dodati ulje i vodu. Tijesto je krto i pomalo ljepljivo. Razvaljati smjesu između dva papira za pečenje. Prethodno pobrašnati papir.
Izrezati tijesto u oblike po želji. Peći na 190°C 15min.
2.Pesto
Sastojke za pesto(bosiljak,luk,indijski oraščići,maslinovo ulje,limun,sol,papar) staviti u sjeckalicu i pretvoriti u pastu željene teksture.
3. Majoneza sa začinskim biljem
Isjeckati na sitno svježe začinsko bilje po želji i umiješati u Zvijezda majonezu maslinovo ulje i začiniti sa solju.
4. Džem od jagoda i aceto balsamica
Jagode isjeckati na komadiće i kuhati sa limunom, acetom j šećerom. Začiniti sa solju, paprom i muškatnim oraščićem i reducirati do željene gustoće. Propasirati i ohladiti.
5.Chilli salsa
Protisnuti češnjak i popržiti na maslinovom ulju. Kad se lagano zažuti preliti sa pasiranom rajčicom i dodati začine i svježi sjeckani bosiljak. Reducirati do željene gustoće.
6. Tartar
Palamidu isjeckati na male kockice i preliti maslinovim uljem, limunom i začiniti solju i paprom po želji.

Tako pripremljene sastojke ohladiti. Za serviranje pomoću metalnog obruča tartar složiti u oblik kruga. Pomoću slastičarskih vrećica umake rasporediti po tartaru i poslužiti uz krekere.

Uživajte u pripremi i dobar tek!

 500 g Palamida
 3 jušna žlica Maslinovo ulje
 0,50 čajna žličica Soli
 1 čajna žličica Cijeđenog limuna
 0,50 jušna žlica Mljevenog papra
 1,50 šalica Brašna po želji
 3 šalica Mješanih sjemenki i nasjeckanih oraha
 1 čajna žličica Sode
 1 čajna žličica Soli
 3 jušna žlica Maslinovog ulja
 1 cup Vode
 2 šalica Svježeg bosiljka
 1 cup Indijskih oraščića
 15 ml Maslinovog ulja
 1 čajna žličica Soli
 1 čajna žličica Papra
 2 čajna žličica Cijeđenog limuna
 3 kom. Režnja češnjaka
 15 kom. Jagoda
 10 ml Alceto balsamico
 2 jušna žlica Šećera
 1 jušna žlica Cijeđenog limuna
 0,50 čajna žličica Soli
 0,50 čajna žličica Papra
 0,50 čajna žličica Muškatnog oraščića
 1 cup Šalše
 1 kom. Režnja češnjaka
 2 jušna žlica Maslinovog ulja
 0,50 čajna žličica Čili paprike
 0,50 čajna žličica Soli
 4 kom. Lista bosiljka
 2 jušna žlica Zvijezda majoneze
 1 cup Svježeg začinskog bilja (ružmarin,menta,matičnjak)
 1 jušna žlica Maslinovog ulja
 0,50 čajna žličica Soli

NAMIRNICE

 500 g Palamida
 3 jušna žlica Maslinovo ulje
 0,50 čajna žličica Soli
 1 čajna žličica Cijeđenog limuna
 0,50 jušna žlica Mljevenog papra
 1,50 šalica Brašna po želji
 3 šalica Mješanih sjemenki i nasjeckanih oraha
 1 čajna žličica Sode
 1 čajna žličica Soli
 3 jušna žlica Maslinovog ulja
 1 cup Vode
 2 šalica Svježeg bosiljka
 1 cup Indijskih oraščića
 15 ml Maslinovog ulja
 1 čajna žličica Soli
 1 čajna žličica Papra
 2 čajna žličica Cijeđenog limuna
 3 kom. Režnja češnjaka
 15 kom. Jagoda
 10 ml Alceto balsamico
 2 jušna žlica Šećera
 1 jušna žlica Cijeđenog limuna
 0,50 čajna žličica Soli
 0,50 čajna žličica Papra
 0,50 čajna žličica Muškatnog oraščića
 1 cup Šalše
 1 kom. Režnja češnjaka
 2 jušna žlica Maslinovog ulja
 0,50 čajna žličica Čili paprike
 0,50 čajna žličica Soli
 4 kom. Lista bosiljka
 2 jušna žlica Zvijezda majoneze
 1 cup Svježeg začinskog bilja (ružmarin,menta,matičnjak)
 1 jušna žlica Maslinovog ulja
 0,50 čajna žličica Soli

Način pripreme

1

Svježi zalogaj ribljeg tartara i masnoća iz Zvijezda majoneze su idealna kombinacija. U potrazi za plavom ribom smo naišli na jadransku palamidu spremnu za pustolovinu.
1.Hrskavi krekeri
Nasjeckati orašaste plodove te ih zamješati sa svim ostalim suhim sastojcima(sjemenke,brašno,soda,sol). Dodati ulje i vodu. Tijesto je krto i pomalo ljepljivo. Razvaljati smjesu između dva papira za pečenje. Prethodno pobrašnati papir.
Izrezati tijesto u oblike po želji. Peći na 190°C 15min.
2.Pesto
Sastojke za pesto(bosiljak,luk,indijski oraščići,maslinovo ulje,limun,sol,papar) staviti u sjeckalicu i pretvoriti u pastu željene teksture.
3. Majoneza sa začinskim biljem
Isjeckati na sitno svježe začinsko bilje po želji i umiješati u Zvijezda majonezu maslinovo ulje i začiniti sa solju.
4. Džem od jagoda i aceto balsamica
Jagode isjeckati na komadiće i kuhati sa limunom, acetom j šećerom. Začiniti sa solju, paprom i muškatnim oraščićem i reducirati do željene gustoće. Propasirati i ohladiti.
5.Chilli salsa
Protisnuti češnjak i popržiti na maslinovom ulju. Kad se lagano zažuti preliti sa pasiranom rajčicom i dodati začine i svježi sjeckani bosiljak. Reducirati do željene gustoće.
6. Tartar
Palamidu isjeckati na male kockice i preliti maslinovim uljem, limunom i začiniti solju i paprom po želji.

Tako pripremljene sastojke ohladiti. Za serviranje pomoću metalnog obruča tartar složiti u oblik kruga. Pomoću slastičarskih vrećica umake rasporediti po tartaru i poslužiti uz krekere.

Uživajte u pripremi i dobar tek!

Palamideja