
Palamideja
Svježi zalogaj ribljeg tartara i masnoća iz Zvijezda majoneze su idealna kombinacija. U potrazi za plavom ribom smo naišli na jadransku palamidu spremnu za pustolovinu.
1.Hrskavi krekeri
Nasjeckati orašaste plodove te ih zamješati sa svim ostalim suhim sastojcima(sjemenke,brašno,soda,sol). Dodati ulje i vodu. Tijesto je krto i pomalo ljepljivo. Razvaljati smjesu između dva papira za pečenje. Prethodno pobrašnati papir.
Izrezati tijesto u oblike po želji. Peći na 190°C 15min.
2.Pesto
Sastojke za pesto(bosiljak,luk,indijski oraščići,maslinovo ulje,limun,sol,papar) staviti u sjeckalicu i pretvoriti u pastu željene teksture.
3. Majoneza sa začinskim biljem
Isjeckati na sitno svježe začinsko bilje po želji i umiješati u Zvijezda majonezu maslinovo ulje i začiniti sa solju.
4. Džem od jagoda i aceto balsamica
Jagode isjeckati na komadiće i kuhati sa limunom, acetom j šećerom. Začiniti sa solju, paprom i muškatnim oraščićem i reducirati do željene gustoće. Propasirati i ohladiti.
5.Chilli salsa
Protisnuti češnjak i popržiti na maslinovom ulju. Kad se lagano zažuti preliti sa pasiranom rajčicom i dodati začine i svježi sjeckani bosiljak. Reducirati do željene gustoće.
6. Tartar
Palamidu isjeckati na male kockice i preliti maslinovim uljem, limunom i začiniti solju i paprom po želji.
Tako pripremljene sastojke ohladiti. Za serviranje pomoću metalnog obruča tartar složiti u oblik kruga. Pomoću slastičarskih vrećica umake rasporediti po tartaru i poslužiti uz krekere.
Uživajte u pripremi i dobar tek!
NAMIRNICE
Način pripreme
Svježi zalogaj ribljeg tartara i masnoća iz Zvijezda majoneze su idealna kombinacija. U potrazi za plavom ribom smo naišli na jadransku palamidu spremnu za pustolovinu.
1.Hrskavi krekeri
Nasjeckati orašaste plodove te ih zamješati sa svim ostalim suhim sastojcima(sjemenke,brašno,soda,sol). Dodati ulje i vodu. Tijesto je krto i pomalo ljepljivo. Razvaljati smjesu između dva papira za pečenje. Prethodno pobrašnati papir.
Izrezati tijesto u oblike po želji. Peći na 190°C 15min.
2.Pesto
Sastojke za pesto(bosiljak,luk,indijski oraščići,maslinovo ulje,limun,sol,papar) staviti u sjeckalicu i pretvoriti u pastu željene teksture.
3. Majoneza sa začinskim biljem
Isjeckati na sitno svježe začinsko bilje po želji i umiješati u Zvijezda majonezu maslinovo ulje i začiniti sa solju.
4. Džem od jagoda i aceto balsamica
Jagode isjeckati na komadiće i kuhati sa limunom, acetom j šećerom. Začiniti sa solju, paprom i muškatnim oraščićem i reducirati do željene gustoće. Propasirati i ohladiti.
5.Chilli salsa
Protisnuti češnjak i popržiti na maslinovom ulju. Kad se lagano zažuti preliti sa pasiranom rajčicom i dodati začine i svježi sjeckani bosiljak. Reducirati do željene gustoće.
6. Tartar
Palamidu isjeckati na male kockice i preliti maslinovim uljem, limunom i začiniti solju i paprom po želji.
Tako pripremljene sastojke ohladiti. Za serviranje pomoću metalnog obruča tartar složiti u oblik kruga. Pomoću slastičarskih vrećica umake rasporediti po tartaru i poslužiti uz krekere.
Uživajte u pripremi i dobar tek!