
SLATKI KUGLOF KRIJE IZNENAĐENJE
Predivan kuglof koji je za mene bio pravo otkriće posebno zato jer za desert više preferiram slastice koje sadrže malo jaja ili su bez njih. Drago mi je da sam se odvažila i krenula u ovaj izazov i koristila Zvjezda majonezu kao jedan od glavnih sastojaka za pripremu ovog kuglofa. Kod pripreme struktura tijesta je tako svilenkasta, tijesto za vrijeme pečenja lijepo ravnomjerno naraste a vjerujte nije bilo problema ni kod vađenja gotovog kolača iz kalupa . A gotov kuglof je tako sočan i ukusan i u njemu se uopće ne osjeti okus majoneze ( ona mu daje neku svilenkastu notu i sočnost). Ja sam se upustila u ovu avanturu a sada je red na vama.
Mini kalup za kuglof( promjera 16 cm) premažite sa malo suncokretovog ulja a zatim ga pospite sa krušnim mrvicama ( kod priprema kolača iz kalupa uvijek rađe koristim krušne mrvice nego brašno).
U jednu zdijelu dodajte mokre sastojke ( mlaćenicu, jaje, majonezu i extrakt vanilije) te šećer i sve pomiješajte sa špatulom da dobijete glatku smjesu.
U drugu zdjelu treba prosijati brašno, kakao,sol i prašak za pecivo te sve promješati.
Suhe sastojke postepeno uz mješanje dodavati u mokre sastojke.Lagano promješati da dobijete homogenu smjesu i onda je rasporediti u pripremljeni kalup. Kuglof peći u zagrijanoj pećnici na 175 C i peći ga 45 minuta ( provjeriti drvenim štapićem dali je pećen).
Ostaviti ga da se potpuno ohladi u kalupu a zatim ga staviti na kuhinjsku rešetku i preliti ga malo prohlađenom čokoladnom glazurom koju pripremite tako da u lončiću sa debelim dnom rastopite nasjeckanu tamnu čokoladu uz dodatak mlijeka i ulja.
Kad se čokoladna glazura na kuglofu stegne i prohladi dekorirajte ga sa svježim jagodama i cvjetićima jasmina.
Narežite ga na kriške i poslužite.
Dobar tek Vam želim!
NAMIRNICE
Način pripreme
Predivan kuglof koji je za mene bio pravo otkriće posebno zato jer za desert više preferiram slastice koje sadrže malo jaja ili su bez njih. Drago mi je da sam se odvažila i krenula u ovaj izazov i koristila Zvjezda majonezu kao jedan od glavnih sastojaka za pripremu ovog kuglofa. Kod pripreme struktura tijesta je tako svilenkasta, tijesto za vrijeme pečenja lijepo ravnomjerno naraste a vjerujte nije bilo problema ni kod vađenja gotovog kolača iz kalupa . A gotov kuglof je tako sočan i ukusan i u njemu se uopće ne osjeti okus majoneze ( ona mu daje neku svilenkastu notu i sočnost). Ja sam se upustila u ovu avanturu a sada je red na vama.
Mini kalup za kuglof( promjera 16 cm) premažite sa malo suncokretovog ulja a zatim ga pospite sa krušnim mrvicama ( kod priprema kolača iz kalupa uvijek rađe koristim krušne mrvice nego brašno).
U jednu zdijelu dodajte mokre sastojke ( mlaćenicu, jaje, majonezu i extrakt vanilije) te šećer i sve pomiješajte sa špatulom da dobijete glatku smjesu.
U drugu zdjelu treba prosijati brašno, kakao,sol i prašak za pecivo te sve promješati.
Suhe sastojke postepeno uz mješanje dodavati u mokre sastojke.Lagano promješati da dobijete homogenu smjesu i onda je rasporediti u pripremljeni kalup. Kuglof peći u zagrijanoj pećnici na 175 C i peći ga 45 minuta ( provjeriti drvenim štapićem dali je pećen).
Ostaviti ga da se potpuno ohladi u kalupu a zatim ga staviti na kuhinjsku rešetku i preliti ga malo prohlađenom čokoladnom glazurom koju pripremite tako da u lončiću sa debelim dnom rastopite nasjeckanu tamnu čokoladu uz dodatak mlijeka i ulja.
Kad se čokoladna glazura na kuglofu stegne i prohladi dekorirajte ga sa svježim jagodama i cvjetićima jasmina.
Narežite ga na kriške i poslužite.
Dobar tek Vam želim!