
Paukova mreža
Ponekad nespojivo, na prvi pogled, odmah odbija, ali kombinacija majoneze u ovakvim slasticama daje nešto posebno, daje sočnost i čuva kolač da ne postane previše suh, te balansira sve sastojke.
Namažite maslacem kalup torte te ga pospite lagano brašnom sa svih strana i spremite u frižider.
Žumanjke umutite mikserom, zajedno sa šećerom i majonezom.
Umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka, te u njega umiješajte vanilin šećer.
Zatim prosijano brašno pomiješamo sa praškom za pecivo i bjelanjcima, te umutimo u smjesu sa žumanjcima.
Dobivenu smjesu ulijemo u pripremljeni kalup, poravnamo i pečemo na 170 C oko 35 minuta.
Nakon što je biskvit pečen, izvadimo ga iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi.
Ohlađeni biskvit okrenemo na ravnu površinu na papir za pečenje, izvadimo iz kalupa i prerežemo na pola.
Donju koru premažete smjesom marmelade i 3 jušne žlice sirupa od datulja ( možete koristiti i samo marmeladu ili bilo koji drugi pekmez ili kremu koja je vama najbolja, izbora je mnogo), te prekrijete drugom korom.
Kolač prelijete sa glazurom od čokolade , maslaca i 3 jušne žlice sirupa od datulja ( otopite na pari)
Isto tako i bijelu čokoladu otopite na pari, te ukrasite kolač na način kako Vama odgovara, varijacija je mnogo.
Na kraju, kolač ukrasite jabukama ili nekim drugim voćem.
NAMIRNICE
Način pripreme
Ponekad nespojivo, na prvi pogled, odmah odbija, ali kombinacija majoneze u ovakvim slasticama daje nešto posebno, daje sočnost i čuva kolač da ne postane previše suh, te balansira sve sastojke.
Namažite maslacem kalup torte te ga pospite lagano brašnom sa svih strana i spremite u frižider.
Žumanjke umutite mikserom, zajedno sa šećerom i majonezom.
Umutite čvrsti snijeg od bjelanjaka, te u njega umiješajte vanilin šećer.
Zatim prosijano brašno pomiješamo sa praškom za pecivo i bjelanjcima, te umutimo u smjesu sa žumanjcima.
Dobivenu smjesu ulijemo u pripremljeni kalup, poravnamo i pečemo na 170 C oko 35 minuta.
Nakon što je biskvit pečen, izvadimo ga iz pećnice i ostavimo da se malo ohladi.
Ohlađeni biskvit okrenemo na ravnu površinu na papir za pečenje, izvadimo iz kalupa i prerežemo na pola.
Donju koru premažete smjesom marmelade i 3 jušne žlice sirupa od datulja ( možete koristiti i samo marmeladu ili bilo koji drugi pekmez ili kremu koja je vama najbolja, izbora je mnogo), te prekrijete drugom korom.
Kolač prelijete sa glazurom od čokolade , maslaca i 3 jušne žlice sirupa od datulja ( otopite na pari)
Isto tako i bijelu čokoladu otopite na pari, te ukrasite kolač na način kako Vama odgovara, varijacija je mnogo.
Na kraju, kolač ukrasite jabukama ili nekim drugim voćem.