
Tunine kapice
Za izradu kapica znamo da nam je potreban materijal. Nije riječ o jakobovim već o tuninim kapicama za koje je potrebno lako tijest0 od prvih 6 sastojaka.
tijesto:
Vodu, mlijeko, maslac i sol stavimo na srednje jaku vatru i čekamo da zavrije. Zatim maknemo lonac s vatre, dodamo brašno i vratimo ga nazad na plamenik i mješamo kojih pola minute. Vidjet ćete kako tijesto se počelo odljepljivati od dna i postaje rastezljivo. Maknemo ga na stranu i stavimo 5 min da se ohladi. U međuvemenu, stavimo grijati pećnicu na 200 stupnjeva. Kada se tijesto malo ohladimo, dodajemo jaja unutra tako da ih umješamo jedno po jedno.
Naše tijesto je spremno za pećnicu. 🙂
Vrećicu za zamrzavanje napunite s tijestom, zavežite je i zatim izrežite jedan kut pomoću kojeg ćemo tijesto istisnuti na masni papir. (Može se rabiti i žlica). Tijesto se peče 15ak minuta. Kada poprime zlatnu boju džepići su spremni. Dok se hlade pripremamo punjenje.
Punjenje:
Konzerve tune istresemo u mikser, dodamo vrhnje, majonezu, hren, sol, papar, đumbir i vlasac. Krastavce sitno narežemo i ubacimo u smjesu nakon što je izmiksamo, pošto volimo imati i malo grublje testure. Hren će dati jačinu, đumbir ljutinu, dok će majoneza uravnotežiti smjesu i dati joj kremoznost.
Nakon što ohladimo smjesu spremni smo za punjenje i dekoriranje.
Odlični sharp tunasti džepići druženja, a zašto ne i za soliranje 😉
NAMIRNICE
Način pripreme
Za izradu kapica znamo da nam je potreban materijal. Nije riječ o jakobovim već o tuninim kapicama za koje je potrebno lako tijest0 od prvih 6 sastojaka.
tijesto:
Vodu, mlijeko, maslac i sol stavimo na srednje jaku vatru i čekamo da zavrije. Zatim maknemo lonac s vatre, dodamo brašno i vratimo ga nazad na plamenik i mješamo kojih pola minute. Vidjet ćete kako tijesto se počelo odljepljivati od dna i postaje rastezljivo. Maknemo ga na stranu i stavimo 5 min da se ohladi. U međuvemenu, stavimo grijati pećnicu na 200 stupnjeva. Kada se tijesto malo ohladimo, dodajemo jaja unutra tako da ih umješamo jedno po jedno.
Naše tijesto je spremno za pećnicu. 🙂
Vrećicu za zamrzavanje napunite s tijestom, zavežite je i zatim izrežite jedan kut pomoću kojeg ćemo tijesto istisnuti na masni papir. (Može se rabiti i žlica). Tijesto se peče 15ak minuta. Kada poprime zlatnu boju džepići su spremni. Dok se hlade pripremamo punjenje.
Punjenje:
Konzerve tune istresemo u mikser, dodamo vrhnje, majonezu, hren, sol, papar, đumbir i vlasac. Krastavce sitno narežemo i ubacimo u smjesu nakon što je izmiksamo, pošto volimo imati i malo grublje testure. Hren će dati jačinu, đumbir ljutinu, dok će majoneza uravnotežiti smjesu i dati joj kremoznost.
Nakon što ohladimo smjesu spremni smo za punjenje i dekoriranje.
Odlični sharp tunasti džepići druženja, a zašto ne i za soliranje 😉