S(z)motane tikviceAutor Gordana PavićSkuhani slanutak izmiksamo štapnim mikserom. Bučine koštice lagano prepržimo na tavici te ih sameljemo i dodamo slanutku. Stavimo bučino ulje, majonezu te bijelo vino.
Bez presedanaAutor Gordana PavićCrveni luk nasjeckajte na sitno te pirjajte dok ne postane staklen. Ubacite nasjeckanu pancetu. Dodajte suhu leću te podlijevajte vodom dok ne omekša.
12 gramaAutor Gordana PavićNa luku dinstamo junetinu narezanu na kockice. Kada omekša, dodamo povrće te dinstamo još 20-ak min.
Kopnene lađiceAutor Gordana PavićUmijesimo prhko tijesto od brašna, 1 jaja, maslaca i cornflakesa. Posolimo po želji. Tijesto utisnemo u kalup.
ŽgancijadAutor Gordana PavićPovrće nasjeckamo na sitno i prodinstamo. Palentu skuhamo u slanoj vodi te kuhanu izlijemo na pleh, oblikujemo u željeni oblik.
TiruriruAutor Gordana PavićOgulimo krumpir te kad se skuha, usitnimo ga kao za pire. Ostavimo da se ohladi. Tikvicu naribamo te dobro ocjedimo kroz krpu.