AROMATIČNA DIVLJINA

ShareTweetSave
1

Marinada u zdjelu dodati vegetu, sol, papar, slatku papriku, ulje, kečap, majonezu, passata rajčicu, kopar, peršin i sjeckani češnjak. Sve sastojke promiješati i u marinadu uvaljati file divlje svinje i na njih staviti lovorov list. Marinirani file ostaviti u frižideru da odstoji minimalno 2-3h. Dok čekate da meso odstoji možete napraviti tartar umak kao prilog . Za tartar u zdjelu dodati kiselo vrhnje, naribanih krastavaca, češnjak u granulama, vlasac, sol i majonezu, promiješati i staviti u hladnjak. Nakon šta je meso odstajalo u posudu za pečenje staviti marinirani file divlje svinje, svinjsku mast i lovorov list ,podliti s 2 dl vode te prekriti posudu za pečenje aluminijskom folijom i staviti peči na 200 stupnjeva. Nakon 1 h i 30 minuta pečenja dodati mladi krumpir i peči još minimalno 45 min do 1 h( posudu za pečenje ne pokrivati). Peći dok voda ne po kuha i dok se meso i krumpir ne zapeku.
( savjet: file divlje svinje više puta okretati tijekom pečenja da se ne zasuši tj polijevati ga vodom u kojoj se peče, tada je file i drugi dan mekan kao duša)
Nadam se da Vam se moj recept svidio treba vremena da se pripremi i ispeče ali nakon toga je za prste polizat.

 2 kom. file divlje svinje
 0,50 prstohvat vegete
 0,50 prstohvat papra
 0,50 prstohvat soli
 1 prstohvat slatka paprika
 1 prstohvat kečap
 2 žličica pasata račica(paradajz sos)
 2 žličica ulje
 2 žličica majoneza
 34 kom. lovorov list
 1 prstohvat kopar
 1 prstohvat peršin
 2 kom. ćešnjak
 1 kg mladi krumpir
 2 žlica svinjska mast
 200 ml voda
 200 ml kiselo vrhnje
 56 kom. krastavci
 1 prstohvat vlasac
 0,50 prstohvat ćešnjaka u granulama

NAMIRNICE

 2 kom. file divlje svinje
 0,50 prstohvat vegete
 0,50 prstohvat papra
 0,50 prstohvat soli
 1 prstohvat slatka paprika
 1 prstohvat kečap
 2 žličica pasata račica(paradajz sos)
 2 žličica ulje
 2 žličica majoneza
 34 kom. lovorov list
 1 prstohvat kopar
 1 prstohvat peršin
 2 kom. ćešnjak
 1 kg mladi krumpir
 2 žlica svinjska mast
 200 ml voda
 200 ml kiselo vrhnje
 56 kom. krastavci
 1 prstohvat vlasac
 0,50 prstohvat ćešnjaka u granulama

Način pripreme

1

Marinada u zdjelu dodati vegetu, sol, papar, slatku papriku, ulje, kečap, majonezu, passata rajčicu, kopar, peršin i sjeckani češnjak. Sve sastojke promiješati i u marinadu uvaljati file divlje svinje i na njih staviti lovorov list. Marinirani file ostaviti u frižideru da odstoji minimalno 2-3h. Dok čekate da meso odstoji možete napraviti tartar umak kao prilog . Za tartar u zdjelu dodati kiselo vrhnje, naribanih krastavaca, češnjak u granulama, vlasac, sol i majonezu, promiješati i staviti u hladnjak. Nakon šta je meso odstajalo u posudu za pečenje staviti marinirani file divlje svinje, svinjsku mast i lovorov list ,podliti s 2 dl vode te prekriti posudu za pečenje aluminijskom folijom i staviti peči na 200 stupnjeva. Nakon 1 h i 30 minuta pečenja dodati mladi krumpir i peči još minimalno 45 min do 1 h( posudu za pečenje ne pokrivati). Peći dok voda ne po kuha i dok se meso i krumpir ne zapeku.
( savjet: file divlje svinje više puta okretati tijekom pečenja da se ne zasuši tj polijevati ga vodom u kojoj se peče, tada je file i drugi dan mekan kao duša)
Nadam se da Vam se moj recept svidio treba vremena da se pripremi i ispeče ali nakon toga je za prste polizat.

AROMATIČNA DIVLJINA