
AROMATIČNA DIVLJINA
Marinada u zdjelu dodati vegetu, sol, papar, slatku papriku, ulje, kečap, majonezu, passata rajčicu, kopar, peršin i sjeckani češnjak. Sve sastojke promiješati i u marinadu uvaljati file divlje svinje i na njih staviti lovorov list. Marinirani file ostaviti u frižideru da odstoji minimalno 2-3h. Dok čekate da meso odstoji možete napraviti tartar umak kao prilog . Za tartar u zdjelu dodati kiselo vrhnje, naribanih krastavaca, češnjak u granulama, vlasac, sol i majonezu, promiješati i staviti u hladnjak. Nakon šta je meso odstajalo u posudu za pečenje staviti marinirani file divlje svinje, svinjsku mast i lovorov list ,podliti s 2 dl vode te prekriti posudu za pečenje aluminijskom folijom i staviti peči na 200 stupnjeva. Nakon 1 h i 30 minuta pečenja dodati mladi krumpir i peči još minimalno 45 min do 1 h( posudu za pečenje ne pokrivati). Peći dok voda ne po kuha i dok se meso i krumpir ne zapeku.
( savjet: file divlje svinje više puta okretati tijekom pečenja da se ne zasuši tj polijevati ga vodom u kojoj se peče, tada je file i drugi dan mekan kao duša)
Nadam se da Vam se moj recept svidio treba vremena da se pripremi i ispeče ali nakon toga je za prste polizat.
NAMIRNICE
Način pripreme
Marinada u zdjelu dodati vegetu, sol, papar, slatku papriku, ulje, kečap, majonezu, passata rajčicu, kopar, peršin i sjeckani češnjak. Sve sastojke promiješati i u marinadu uvaljati file divlje svinje i na njih staviti lovorov list. Marinirani file ostaviti u frižideru da odstoji minimalno 2-3h. Dok čekate da meso odstoji možete napraviti tartar umak kao prilog . Za tartar u zdjelu dodati kiselo vrhnje, naribanih krastavaca, češnjak u granulama, vlasac, sol i majonezu, promiješati i staviti u hladnjak. Nakon šta je meso odstajalo u posudu za pečenje staviti marinirani file divlje svinje, svinjsku mast i lovorov list ,podliti s 2 dl vode te prekriti posudu za pečenje aluminijskom folijom i staviti peči na 200 stupnjeva. Nakon 1 h i 30 minuta pečenja dodati mladi krumpir i peči još minimalno 45 min do 1 h( posudu za pečenje ne pokrivati). Peći dok voda ne po kuha i dok se meso i krumpir ne zapeku.
( savjet: file divlje svinje više puta okretati tijekom pečenja da se ne zasuši tj polijevati ga vodom u kojoj se peče, tada je file i drugi dan mekan kao duša)
Nadam se da Vam se moj recept svidio treba vremena da se pripremi i ispeče ali nakon toga je za prste polizat.