
Atentat
Skuhati kavu i pomiješati sa 160 ml mlijeka.
Brašno pomiješati sa 120 g kakaa (što tamnijeg). Dodati sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Tipp: sve sastojke potrebno je prosijati.
Miksati 240 g maslaca, dodati kristalni šećer. U dobro izmiskanu smjesu dodavati jaja, jedno po jedno. Na kraju dodati Zvijezda majonezu i miksati dok smjesa ne postane jednolična.
U smjesu maslaca dodavati pripremljene suhe i mokre sastojke i istovremeno miksati te dodati Zvijezda ulje. Na kraju umiješati sitno nasjeckane komadiće čokolade za kuhanje.
Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela i peći biskvite na 180°C, otprilike 40 minuta.
Tipp: Provjeriti je li biskvit pečen tako da ubodemo štapić za ražanj ili čačkalicu u biskvit- drvce mora biti suho.
Tipp: Kalupe za pečenje obavezno namazati maslacem/margarinom, staviti masni papir za pečenje na sve rubove i opet namazati.
Miksati jedan Zvijezda margarin s aromom vanilije (250 g) i dodati 50 g maslaca. U to dodati šećer u prahu i ostatak kakaa ( 100 g). Polagano dodavati otprilike 60 ml mlijeka kako bi krema postala ujednačena (krema se čini mekom, no stvrdne se u hladnjaku).
Ohlađene biskvite mazati kremom dok ih ne potrošimo. Ostatak kreme rasporediti tako da se prekrije cijela torta. Tortu ostaviti u hladnjaku preko noći. Kod posluživanja ukrasiti jagodama ili malinama.
NAMIRNICE
Način pripreme
Skuhati kavu i pomiješati sa 160 ml mlijeka.
Brašno pomiješati sa 120 g kakaa (što tamnijeg). Dodati sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.
Tipp: sve sastojke potrebno je prosijati.
Miksati 240 g maslaca, dodati kristalni šećer. U dobro izmiskanu smjesu dodavati jaja, jedno po jedno. Na kraju dodati Zvijezda majonezu i miksati dok smjesa ne postane jednolična.
U smjesu maslaca dodavati pripremljene suhe i mokre sastojke i istovremeno miksati te dodati Zvijezda ulje. Na kraju umiješati sitno nasjeckane komadiće čokolade za kuhanje.
Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela i peći biskvite na 180°C, otprilike 40 minuta.
Tipp: Provjeriti je li biskvit pečen tako da ubodemo štapić za ražanj ili čačkalicu u biskvit- drvce mora biti suho.
Tipp: Kalupe za pečenje obavezno namazati maslacem/margarinom, staviti masni papir za pečenje na sve rubove i opet namazati.
Miksati jedan Zvijezda margarin s aromom vanilije (250 g) i dodati 50 g maslaca. U to dodati šećer u prahu i ostatak kakaa ( 100 g). Polagano dodavati otprilike 60 ml mlijeka kako bi krema postala ujednačena (krema se čini mekom, no stvrdne se u hladnjaku).
Ohlađene biskvite mazati kremom dok ih ne potrošimo. Ostatak kreme rasporediti tako da se prekrije cijela torta. Tortu ostaviti u hladnjaku preko noći. Kod posluživanja ukrasiti jagodama ili malinama.