
AVIJATICAR IZ ABESINIJE
Izmutiti bjelanjke u snijeg s malo soli, dodati prosijano brasno i prasak za pecivo, a zatim zumanjke.podijeliti smjesu na pola. U jednu polovicu dodati spinat,a u drugu polovicu ajvar. Svaku koru peci na 180stupnjeva, 15 minuta, ali ovisi o pecnici pa preporucam nakon 10min provjeriti koru da li je pecena. Pripremiti sir i vrhnje, zaciniti po zelji. Ja sam stavila sol i cesnjak u granulama. Slagati tortu sljedecim redosljedom: zelena kora, sir i vrhnje, narandzasta kora, gauda i majoneza, zelena kora, sir i vrhnje, narandzasta kora pa ukrasiti majonezom i cherry rajcicama.
NAMIRNICE
Način pripreme
Izmutiti bjelanjke u snijeg s malo soli, dodati prosijano brasno i prasak za pecivo, a zatim zumanjke.podijeliti smjesu na pola. U jednu polovicu dodati spinat,a u drugu polovicu ajvar. Svaku koru peci na 180stupnjeva, 15 minuta, ali ovisi o pecnici pa preporucam nakon 10min provjeriti koru da li je pecena. Pripremiti sir i vrhnje, zaciniti po zelji. Ja sam stavila sol i cesnjak u granulama. Slagati tortu sljedecim redosljedom: zelena kora, sir i vrhnje, narandzasta kora, gauda i majoneza, zelena kora, sir i vrhnje, narandzasta kora pa ukrasiti majonezom i cherry rajcicama.