
Bez presedana
Crveni luk nasjeckajte na sitno te pirjajte dok ne postane staklen. Ubacite nasjeckanu pancetu. Dodajte suhu leću te podlijevajte vodom dok ne omekša. Pred kraj ubacite poriluk narezan na manje komade. Začinite usitnjenim češnjakom, soli i paprom.
Od aluminijske folije formirajte oblik čaše te ju obložite trakicama pancete. Stavite u pećnicu na 10-ak minuta, dok panceta ne dobije koricu.
U hladnu leću dodajte kiselo vrhnje i majonezu te naribamjte svježu mrkvu. Košarice od slanine punimte smjesom.
U slast!
NAMIRNICE
Način pripreme
Crveni luk nasjeckajte na sitno te pirjajte dok ne postane staklen. Ubacite nasjeckanu pancetu. Dodajte suhu leću te podlijevajte vodom dok ne omekša. Pred kraj ubacite poriluk narezan na manje komade. Začinite usitnjenim češnjakom, soli i paprom.
Od aluminijske folije formirajte oblik čaše te ju obložite trakicama pancete. Stavite u pećnicu na 10-ak minuta, dok panceta ne dobije koricu.
U hladnu leću dodajte kiselo vrhnje i majonezu te naribamjte svježu mrkvu. Košarice od slanine punimte smjesom.
U slast!