
Bomba Paketići
1. Sve sastojke izrezati kockice (osim šampinjona jer su iz konzerve)
2. Narezano meso marinirati sa malo ulja (2 žlice) i začinima: (sol, papar, chilli, vegeta, mažuran).
3. Na malo ulja popržiti meso. Kad je gotovo, prebaciti u drugu posudu.
4. Na luku popržiti šampinjone i nakon desetak minuta dodati papriku. Na kraju dodati tikvice i začiniti vlascem. Pirjati dok tikvice ne puste vodu.
5. Na vatru nazad dodati meso te sve zajedno dinstati na manjoj temperaturi još 10 minuta kako bi se okusi spojili i voda isparila. Maknuti sa vatre.
6. Tortilje premazati sa majonezom, a zatim puniti sa smjesom, zarolati u paketiče i staviti u tepsiju
srednje veličine koju smo prethodno premazali maslacem.
7. Zarolane tortilje odozgo premazati majonezom, a zatim preliti sa vrhnjem i staviti peći 15-ak
minuta u pećnicu na 200°C dok ne porumene.
8. Tip : Ova količina smjese dovoljna je za 4 velike tortilje ili 8 malih tortilja.
Dobar tek!
NAMIRNICE
Način pripreme
1. Sve sastojke izrezati kockice (osim šampinjona jer su iz konzerve)
2. Narezano meso marinirati sa malo ulja (2 žlice) i začinima: (sol, papar, chilli, vegeta, mažuran).
3. Na malo ulja popržiti meso. Kad je gotovo, prebaciti u drugu posudu.
4. Na luku popržiti šampinjone i nakon desetak minuta dodati papriku. Na kraju dodati tikvice i začiniti vlascem. Pirjati dok tikvice ne puste vodu.
5. Na vatru nazad dodati meso te sve zajedno dinstati na manjoj temperaturi još 10 minuta kako bi se okusi spojili i voda isparila. Maknuti sa vatre.
6. Tortilje premazati sa majonezom, a zatim puniti sa smjesom, zarolati u paketiče i staviti u tepsiju
srednje veličine koju smo prethodno premazali maslacem.
7. Zarolane tortilje odozgo premazati majonezom, a zatim preliti sa vrhnjem i staviti peći 15-ak
minuta u pećnicu na 200°C dok ne porumene.
8. Tip : Ova količina smjese dovoljna je za 4 velike tortilje ili 8 malih tortilja.
Dobar tek!