Prvo pripremite Britanca u receptu - slani scones. Pećnicu uključite na 250 stupnjeva,a protvan obložite papirom za pečenje.
Prvo stavite sve suhe sastojke u posudu - brašno, ribani Cheddar, sol, prašak za pecivo i dehidrirani luk. Promiješajte.
Zatim dodajte mlijeko, otopljeni maslac, i na kraju, za ekstra hrskavost, - 2 jušne žlice Zvijezda majoneze. Umijesite tijesto.
Rukama oblikujte kugle od tijesta. Od ove smjese ćete dobiti 6 kugli - sconesa!
Pecite 15 minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Nakon pečenja ih pustite da se prohlade na sobnoj temperaturi.
Dok se Britanac hladi, pripremite bećarski dio! Na suhoj tavi popržite tanko narezanu slaninu . Pržite ju dok ne bude hrskava.
Na mast od slanine dodajte tanko narezani češnjak i kratko ga popržite, dok se ne karamelizira. Svega par minuta.
Nakon češnjaka, na tavu ide kulinača - kulenova seka. Kratko ju popržite sa obje strane, dok ne pusti mast!
U posudi posebnoj posudi pripremite umak. Dodajte 5 jušnih žlica Zvijezda Majoneze te 1 češanj nasjeckanog crnog češnjaka.
Ajmo mi sad složiti tog Britanskog Bećara. Britanca prerežite popola. Donji dio premažite umakom od Zvijezda majoneze i crnog češnjaka. Dovoljna je jedna žlica!
Zatim složite tanko narezanu rajčicu u krug! Na rajčicu složite grillani češnjak, pa grillanu seku i na kraju, nekoliko komada hrskave slanine!
Gore opet dodajte umak od Zvijezda Majoneze i crnog češnjaka, poklopite i zapjevajte Britancima Bećarac - Ej Britanci, popravismo sconse, više su masni, al' su i više slasni! Jedan, dva SLANINA!
Servings 1