
Cokoneza
1
Prvo napravimo biskvit od 4 jaja, brasna, zvijezda majoneza, kakaa, mlijeka i praska za pecivo. Stavimo u kalup promjera 20cm,ispecemo i nakon toga prerezemo na 3 dijela.
Otopimo cokoladu na pari, umutimo slag i pomjesamo zajedno. Ukrasimo tortu po zelji. Brzo i fino.
4 kom. Jaja
2 šalica Secera
3 šalica Brasna
1 cup Majoneze
1 cup Mlijeka
1 kom. Praska za pecivo
4 jušna žlica Kakaa
500 ml Vrhnja za slag
200 g Cokolade za kuhanje
NAMIRNICE
4 kom. Jaja
2 šalica Secera
3 šalica Brasna
1 cup Majoneze
1 cup Mlijeka
1 kom. Praska za pecivo
4 jušna žlica Kakaa
500 ml Vrhnja za slag
200 g Cokolade za kuhanje
Način pripreme
1
Prvo napravimo biskvit od 4 jaja, brasna, zvijezda majoneza, kakaa, mlijeka i praska za pecivo. Stavimo u kalup promjera 20cm,ispecemo i nakon toga prerezemo na 3 dijela.
Otopimo cokoladu na pari, umutimo slag i pomjesamo zajedno. Ukrasimo tortu po zelji. Brzo i fino.