Nekoliko žlica majoneze u rižotu čini čuda, nevjerojatno kremasto!
Zagrij lonac s debelim dnom te dodaj žlicu maslinovog ulja i oprane nasjeckane gljive, sotiraj nekoliko minuta i izvadi gljive u zdjelicu. U isti lonac dodaj ostatak maslinova ulja, sitno sjecjani luk i majčinu dušicu.
Zagrij temeljac u zasebnoj posudi.
Sotiraj luk i dodaj sjeckani češnjak.
Dodaj rižu, sotiraj dok se riža "ostakli" pa dodaj vino, miješaj i pusti da vino ispari.
Dodaj postupno topli temeljac i pusti da krčka. Ne zaboravi miješati tijekom kuhanja jer škrob mora izaći iz zrna.
Nakon cca 8 minuta dodaj prethodno sotirane gljive i dalje miješaj te podlijevaj temeljcem.
Kada je riža gotova, makni s vatre, dodaj maslac i ribani sir. Dobro sve umiješaj a da dobiješ posebnu kremoznost dodaj dvije najveće žlice Zvijezda majoneze. Ukrasi listićima sira, majčinom dušicom, mikrozelenjem...