
Deviled eggs
U kipuću vodu stavi kuhati jaja. Jaja kuhaj od 8 do 10 minuta, ovisno o veličini.
Tvrdo kuhana jaja odmah nakon kuhanja prebaci u posudu s hladnom vodom i ledom (može i bez leda ako je voda hladna).
Kuhana jaja ostavi barem 20 minuta u hladnoj vodi kako bi se lakše skidala ljuska s njih.
Skini ljusku s jaja i svako jaje prepolovi po dužini. Oprezno izvadi žumanjke i odloži ih u zasebnu dublju posudu.
Usitni žumanjke i zdrobi ih žlicom. Izdrobljenim žumanjcima dodaj malo bijelog octa, senf, začine po želji i 4 jušne žlice majoneze.
Sve sastojke pomiješaj u glatku smjesu. Ako želiš, po ukusu možeš dodati i više majoneze u smjesu.
Smjesu od žumanjaka i majoneze prebaci u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i pomoću nje napuni bjelanjke.
Prije posluživanja jaja dodatno ukrasi sjeckanim svježim vlascem, prženom sjeckanom slaninom, majonezom i crvenom paprikom.
NAMIRNICE
Način pripreme
U kipuću vodu stavi kuhati jaja. Jaja kuhaj od 8 do 10 minuta, ovisno o veličini.
Tvrdo kuhana jaja odmah nakon kuhanja prebaci u posudu s hladnom vodom i ledom (može i bez leda ako je voda hladna).
Kuhana jaja ostavi barem 20 minuta u hladnoj vodi kako bi se lakše skidala ljuska s njih.
Skini ljusku s jaja i svako jaje prepolovi po dužini. Oprezno izvadi žumanjke i odloži ih u zasebnu dublju posudu.
Usitni žumanjke i zdrobi ih žlicom. Izdrobljenim žumanjcima dodaj malo bijelog octa, senf, začine po želji i 4 jušne žlice majoneze.
Sve sastojke pomiješaj u glatku smjesu. Ako želiš, po ukusu možeš dodati i više majoneze u smjesu.
Smjesu od žumanjaka i majoneze prebaci u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom i pomoću nje napuni bjelanjke.
Prije posluživanja jaja dodatno ukrasi sjeckanim svježim vlascem, prženom sjeckanom slaninom, majonezom i crvenom paprikom.