
Favello Tonnato
Favello Tonnato - spoj boba (Fava beans), tune (Tonnato) i Zvijezda majoneze inspiriran talijnskim klasikom.
Bob, tu nepravedno zapostavljenu grahoricu, punu vlakana, proteina i željeza Zvijezda majoneza je povela na avantru, spojila ga je s tunom i pretvorila u ukusan rustikalni dip koji bi svatko poželio na prepečencu.
Bob ćemo skuhati prema uputama na pakiranju.
Dok se bob kuha, u jednu posudu stavit ćemo Zvijezda Jogurt i Zvijezda Delikates Majonezu, 3/4 tune iz konzerve, kapare, inćune i maslinovo ulje, sve ćemo usitniti štapnim mikserom i napraviti umak. Začinit ćemo ga solju, paprom, limunovim sokom i sitno sjeckanim koprom. U umak ćemo dodati i preostalu četvtinu tune.
Bob ćemo ocjediti, malo ćemo ga prohladiti te ćemo ga pomješati sa umakom .
Ciabattu ćemo izrezati na šnite, svaku šnitu ćemo premazati s malo Zvijezda Delikates Majoneze kako bi dobila još hrskaviju koricu lijepe zlatne boje, šnite kruha ćemo kratko tostirati.
Favello Tonnato ćemo poslužiti uz topli kruh i času bijelog vina.
Dobar tek!
NAMIRNICE
Način pripreme
Favello Tonnato - spoj boba (Fava beans), tune (Tonnato) i Zvijezda majoneze inspiriran talijnskim klasikom.
Bob, tu nepravedno zapostavljenu grahoricu, punu vlakana, proteina i željeza Zvijezda majoneza je povela na avantru, spojila ga je s tunom i pretvorila u ukusan rustikalni dip koji bi svatko poželio na prepečencu.
Bob ćemo skuhati prema uputama na pakiranju.
Dok se bob kuha, u jednu posudu stavit ćemo Zvijezda Jogurt i Zvijezda Delikates Majonezu, 3/4 tune iz konzerve, kapare, inćune i maslinovo ulje, sve ćemo usitniti štapnim mikserom i napraviti umak. Začinit ćemo ga solju, paprom, limunovim sokom i sitno sjeckanim koprom. U umak ćemo dodati i preostalu četvtinu tune.
Bob ćemo ocjediti, malo ćemo ga prohladiti te ćemo ga pomješati sa umakom .
Ciabattu ćemo izrezati na šnite, svaku šnitu ćemo premazati s malo Zvijezda Delikates Majoneze kako bi dobila još hrskaviju koricu lijepe zlatne boje, šnite kruha ćemo kratko tostirati.
Favello Tonnato ćemo poslužiti uz topli kruh i času bijelog vina.
Dobar tek!