Fino punjeni francuz

ShareTweetSave
1

U zagrijanu pećnicu na 200° C staviti očišćene lignje narezane na kolutiće i začinjene za bijelim lukom, peršinom i soli. Peći cca 20 minuta

2

Dok se lignje peku potrebno je izdubiti francuski kruh, te pripremiti ostatak smjese.

3

U zdjeli pomiješati sitno naribani ili nasjeckani edamer, kisele krastavce, kukuruz, vrhnje i Zvijezda majonezu. Začiniti po želji. Kada su lignje gotove dodati i njih u smjesu. S tako pripremljenom smjesom puniti francuski kruh. Poslužiti uz zelenu salatu.

4

Dobar tek!

 1 kom. francuskog kruha
 400 g očišćenih lignji
 150 g edamer sira
 2 žlica kukuruza šećerca
 5 kom. sitno narezanih kiselih krastavaca
 3 žlica Zvijezda majoneze
 1 dash kiselog vrhnja
 začini sol,papar, bijeli luk i peršin po želji

NAMIRNICE

 1 kom. francuskog kruha
 400 g očišćenih lignji
 150 g edamer sira
 2 žlica kukuruza šećerca
 5 kom. sitno narezanih kiselih krastavaca
 3 žlica Zvijezda majoneze
 1 dash kiselog vrhnja
 začini sol,papar, bijeli luk i peršin po želji

Način pripreme

1

U zagrijanu pećnicu na 200° C staviti očišćene lignje narezane na kolutiće i začinjene za bijelim lukom, peršinom i soli. Peći cca 20 minuta

2

Dok se lignje peku potrebno je izdubiti francuski kruh, te pripremiti ostatak smjese.

3

U zdjeli pomiješati sitno naribani ili nasjeckani edamer, kisele krastavce, kukuruz, vrhnje i Zvijezda majonezu. Začiniti po želji. Kada su lignje gotove dodati i njih u smjesu. S tako pripremljenom smjesom puniti francuski kruh. Poslužiti uz zelenu salatu.

4

Dobar tek!

Fino punjeni francuz