Kišni je dan , pojeli bi nešto toplo i hrskavo ? Slana galetta je pravo riješenje . Uz malo mašte i mirisnih začina Vaša će kuhinja postati ljetna pozornica Mediterana ... negdje daleko na Siciliji.
PRIPREMA
Pomiješamo suhe sastojke za izadu tijesta (brašno , sol,ružmarin i majčinu dušicu) . Zatim dodamo maslac izrezan na kockice pa jaje i umijesimo tijesto. Pokrijemo ga najlon folijom i stavimo u hladnjak 30 min .
Za to vrijeme radimo nadjev od sitno sjeckanog luka , krem sira ,majoneze i naribane tikvice. Razvaljamo tijesto u krug ( debljina 3 mm ) , sredinu premažemo maslinovim uljem , rasporedimo nadjev po sredini te po njemu stavimo pršut , masline i suhe šljive. Rub tijesta ostavimo prazan da ga možemo prevrtati uokolo . Rub premažemo žumanjkom.
Stavimo galettu na papir za pečenje . Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva i stavimo peći .
Dobar tek!
Servings 1