Print opcije:

Galetta Zvijezdana & Vito Corleone

 150 g oštro brašno
 100 g glatko brašno
 125 g maslaca
 1 čajna žličica soli
 majčine dušice
 ružmarina
 1 kom. jaje
 5 kom. masline
 3 kom. suhe šljive
 1 kom. luk
 1 kom. tikvica
 150 g krem sira
 sol,papar
1

Kišni je dan , pojeli bi nešto toplo i hrskavo ? Slana galetta je pravo riješenje . Uz malo mašte i mirisnih začina Vaša će kuhinja postati ljetna pozornica Mediterana ... negdje daleko na Siciliji.
PRIPREMA
Pomiješamo suhe sastojke za izadu tijesta (brašno , sol,ružmarin i majčinu dušicu) . Zatim dodamo maslac izrezan na kockice pa jaje i umijesimo tijesto. Pokrijemo ga najlon folijom i stavimo u hladnjak 30 min .
Za to vrijeme radimo nadjev od sitno sjeckanog luka , krem sira ,majoneze i naribane tikvice. Razvaljamo tijesto u krug ( debljina 3 mm ) , sredinu premažemo maslinovim uljem , rasporedimo nadjev po sredini te po njemu stavimo pršut , masline i suhe šljive. Rub tijesta ostavimo prazan da ga možemo prevrtati uokolo . Rub premažemo žumanjkom.
Stavimo galettu na papir za pečenje . Pećnicu zagrijemo na 180 stupnjeva i stavimo peći .
Dobar tek!

Nutrition Facts

Servings 1