
Hrskavi krumpirići u kraljevskoj kremozi
Oguliti batat i narezati ga na kriške. Debljina kriški ovisi o vlastitim preferencijama. Krumpiriće izmiješati sa slatkom paprikom, soli, vegetom i maslinovim uljem. Na tepsiju staviti papir za pečenje i posložiti kriške batata. Batat peći u pećnici na 220°C 25-30 minuta.
Dok se batat peče bacamo se na pripremu umaka.
Listove bosiljka otrgnuti sa začinske biljke i staviti u blender. Bosiljku dodamo majonezu, mljeveni češnjak , limunov sok i prstohvat soli. Sve zajedno izblendirati oko 3 minute . I voila! Kraljevska kremoza je spremna.
I za kraj posipati hrskave krumpiriće s origanom.
*Tips and tricks: Kako bi umak bio što kremastiji bitno je koristiti kvalitetnu majonezu.
NAMIRNICE
Način pripreme
Oguliti batat i narezati ga na kriške. Debljina kriški ovisi o vlastitim preferencijama. Krumpiriće izmiješati sa slatkom paprikom, soli, vegetom i maslinovim uljem. Na tepsiju staviti papir za pečenje i posložiti kriške batata. Batat peći u pećnici na 220°C 25-30 minuta.
Dok se batat peče bacamo se na pripremu umaka.
Listove bosiljka otrgnuti sa začinske biljke i staviti u blender. Bosiljku dodamo majonezu, mljeveni češnjak , limunov sok i prstohvat soli. Sve zajedno izblendirati oko 3 minute . I voila! Kraljevska kremoza je spremna.
I za kraj posipati hrskave krumpiriće s origanom.
*Tips and tricks: Kako bi umak bio što kremastiji bitno je koristiti kvalitetnu majonezu.