
IMA NEKA TAJNA VEZA…
... kad se zajedno spoje kakao, višnje i majoneza. Sočan kakao biskvit u dva sloja spojen sa slojem domaće marmelade od marelica. Zatim sloj višanja pa sloj nježne kreme od slatkog vrhnja za šlag i ricotta sira, pa sloj voćnog želea i na kraju opet sloj nježne kreme.Pravi desert za ugodne trenutke okupljanja za obiteljskim stolom.
Pripremiti manji četvrtasti kalup i obložiti ga papirom za pećenje, Pećnicu zagrijati na 180 C.
u zdjeli sa špatulom promješati vodu, majonezu, šećer, vanilin šećer a zatim umješati prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao..Sve sjediniti i smjesu rasporediti u pripremljen kalup. Biskvit peći 30 minuta.Ohladiti ga na kuhinjskoj rešetki a zatim ga prerezati po dužini u dvije trake.
Staviti prvu traku biskvita na pladanj, namazati ga sa marmeladom a zatim poklopiti sa drugom trakom biskvita. Oko biskvita staviti obruč kojeg napravite od nekoliko slojeva alu folije složene u traku.
U lončić stavite da zakuha voda sa šećerom i onda dodajte smrznute višnje i neka sve zajedno kuha na laganoj vatri oko 5 minuta ( pazite da vam se višnje ne raspadnu). Višnje ocijedite u cijedilu a tekućinu sačuvajte jer će vam trebati za pripremu voćnog želea,
Tekućinu vratite u lončić i u nju umješajte žlicu praška za puding i kuhajte par minuta dok se ne zgusne poput pudinga. Dobiveni žele istresite na plitki duguljasti pladanj koji prije obložite prozirnom folijom i ostavite ga da se ohladi i stvrdne.
Na biskvit ravnomjerno rasporedite ocjeđeno voće.
U zdjeli pomiješajte ricotta sir i šećer u prahu da dobijete svilenkastu teksturu.
U drugoj zdjeli mikserom izmiksajte čvrsto vrhnje za šlag. Šlag dodajte postepeno u zdjelu sa ricottom i šećerom i sve zajedno cijelo vrijeme miksajte i povežite u kremu.
Na voće rasporedite pola kreme. Na kremu stavite traku od voćnog želea a zatim rasporedite ostatak kreme.
Gotovi kolač vratite nekoliko sati u hladnjak da se krema lijepo stvrdne.
Prije posluživanja maknite traku od alu folije i dekorirajte kolač tako da ga posipate sa gorkim kakaom i ukrasite ga sa smrznutim višnjama i listovima matičnjaka.
Dobar tek Vam želim!
NAMIRNICE
Način pripreme
... kad se zajedno spoje kakao, višnje i majoneza. Sočan kakao biskvit u dva sloja spojen sa slojem domaće marmelade od marelica. Zatim sloj višanja pa sloj nježne kreme od slatkog vrhnja za šlag i ricotta sira, pa sloj voćnog želea i na kraju opet sloj nježne kreme.Pravi desert za ugodne trenutke okupljanja za obiteljskim stolom.
Pripremiti manji četvrtasti kalup i obložiti ga papirom za pećenje, Pećnicu zagrijati na 180 C.
u zdjeli sa špatulom promješati vodu, majonezu, šećer, vanilin šećer a zatim umješati prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao..Sve sjediniti i smjesu rasporediti u pripremljen kalup. Biskvit peći 30 minuta.Ohladiti ga na kuhinjskoj rešetki a zatim ga prerezati po dužini u dvije trake.
Staviti prvu traku biskvita na pladanj, namazati ga sa marmeladom a zatim poklopiti sa drugom trakom biskvita. Oko biskvita staviti obruč kojeg napravite od nekoliko slojeva alu folije složene u traku.
U lončić stavite da zakuha voda sa šećerom i onda dodajte smrznute višnje i neka sve zajedno kuha na laganoj vatri oko 5 minuta ( pazite da vam se višnje ne raspadnu). Višnje ocijedite u cijedilu a tekućinu sačuvajte jer će vam trebati za pripremu voćnog želea,
Tekućinu vratite u lončić i u nju umješajte žlicu praška za puding i kuhajte par minuta dok se ne zgusne poput pudinga. Dobiveni žele istresite na plitki duguljasti pladanj koji prije obložite prozirnom folijom i ostavite ga da se ohladi i stvrdne.
Na biskvit ravnomjerno rasporedite ocjeđeno voće.
U zdjeli pomiješajte ricotta sir i šećer u prahu da dobijete svilenkastu teksturu.
U drugoj zdjeli mikserom izmiksajte čvrsto vrhnje za šlag. Šlag dodajte postepeno u zdjelu sa ricottom i šećerom i sve zajedno cijelo vrijeme miksajte i povežite u kremu.
Na voće rasporedite pola kreme. Na kremu stavite traku od voćnog želea a zatim rasporedite ostatak kreme.
Gotovi kolač vratite nekoliko sati u hladnjak da se krema lijepo stvrdne.
Prije posluživanja maknite traku od alu folije i dekorirajte kolač tako da ga posipate sa gorkim kakaom i ukrasite ga sa smrznutim višnjama i listovima matičnjaka.
Dobar tek Vam želim!