Ispeci pa reci

ShareTweetSave
1

Zamijesimo dizano tijesto od brašna, kvasca, soli i mlakog mlijeka te ostavimo na toplom da se diže.
Mljeveno meso začinimo usitnjelim češnjakom, soli, paprom, senfom i crvenom paprikom. Oblikujemo loptice te u sredinu utisnemo kockicu sira.
Meso prepečemo do pola na tavici koju smo namastili maslacem.

2

Razvaljamo dizano tijesto debljine 1cm te ga omotamo oko mesne kuglice.

3

Izvana premažemo jajem te posipamo sezamom.

4

Umak napravimo od Zvijezda majoneze, kiselog vrhnja, usitnjenog češnjaka, soli i papra.
U slast!

 500 g mljevenog mesa
 500 g glatkog brašna
 200 ml mlijeka
 1 kom. Zvijezda majoneza
 1 kom. kiselo vrhnje
 2 kom. režanj češnjaka
 50 g sezama
 1 kom. jaje
 začini (sol, papar, crvena paprika)
 1 kom. kvasac
 100 g tvrdog sira (parmezan, ribanac)
 1 čajna žličica senfa

NAMIRNICE

 500 g mljevenog mesa
 500 g glatkog brašna
 200 ml mlijeka
 1 kom. Zvijezda majoneza
 1 kom. kiselo vrhnje
 2 kom. režanj češnjaka
 50 g sezama
 1 kom. jaje
 začini (sol, papar, crvena paprika)
 1 kom. kvasac
 100 g tvrdog sira (parmezan, ribanac)
 1 čajna žličica senfa

Način pripreme

1

Zamijesimo dizano tijesto od brašna, kvasca, soli i mlakog mlijeka te ostavimo na toplom da se diže.
Mljeveno meso začinimo usitnjelim češnjakom, soli, paprom, senfom i crvenom paprikom. Oblikujemo loptice te u sredinu utisnemo kockicu sira.
Meso prepečemo do pola na tavici koju smo namastili maslacem.

2

Razvaljamo dizano tijesto debljine 1cm te ga omotamo oko mesne kuglice.

3

Izvana premažemo jajem te posipamo sezamom.

4

Umak napravimo od Zvijezda majoneze, kiselog vrhnja, usitnjenog češnjaka, soli i papra.
U slast!

Ispeci pa reci