
LOS Zvijezdal’OS
Pripremite marinadu za losos: u posudici sjedinite zvijezda majonezu i tamari ili soja umak. Losos sa svih strana premažite umakom. Stavite na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, te stavite peći na 180 stupnjeva 10-12 minuta.
Rižu isperite i skuhajte prema uputama.
Šparoge blanširajte tako da ih kratko termički obradite u zakuhaloj vodi 2-3 minute. Nakon termičke obrade, uronite ih u hladnu vodu kako biste zaustavili proces kuhanja i kako bi šparoge ostale žarko zelene boje.
Narežite avokado i krastavac i operite rukolu.
Pripremite umak za serviranje: u posudicu stavite Zvijezda majonezu, tamari ili soja umak, limunov sok, te sitno nasjeckani đumbir. Dobro promiješajte.
U zdjelicu stavite rižu s jedne strane, te rukolu s druge. Posložite šparoge, te krastavac i avokado. Na vrh stavite filet lososa, te sve prelijte pripremljenim umakom. Dobar tek!
NAMIRNICE
Način pripreme
Pripremite marinadu za losos: u posudici sjedinite zvijezda majonezu i tamari ili soja umak. Losos sa svih strana premažite umakom. Stavite na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, te stavite peći na 180 stupnjeva 10-12 minuta.
Rižu isperite i skuhajte prema uputama.
Šparoge blanširajte tako da ih kratko termički obradite u zakuhaloj vodi 2-3 minute. Nakon termičke obrade, uronite ih u hladnu vodu kako biste zaustavili proces kuhanja i kako bi šparoge ostale žarko zelene boje.
Narežite avokado i krastavac i operite rukolu.
Pripremite umak za serviranje: u posudicu stavite Zvijezda majonezu, tamari ili soja umak, limunov sok, te sitno nasjeckani đumbir. Dobro promiješajte.
U zdjelicu stavite rižu s jedne strane, te rukolu s druge. Posložite šparoge, te krastavac i avokado. Na vrh stavite filet lososa, te sve prelijte pripremljenim umakom. Dobar tek!