
Lubin i ja, prijatelja dva
Filetiramo jedan veći brancin nakon čega kosti obavezno ostavimo za riblju juhu ili temeljac. S fileta skinemo kožu, podijelimo ih na jednake dijelove dužine 10-ak centimetara i posolimo.
Mladi krumpir (u mom slučaju iz maminog vrta), dobro operemo sa spužvicom. Isto tako i mladu mrkvicu. Posolimo je, popaprimo, dodamo mediteranske začine koje volimo i zalijemo sa žlicom-dvije maslinovog ulja. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na masni papir jedno 30-40 minuta, ovisno o pećnici.
U međuvremenu blanširamo 100 grama mladog špinata, ocijedimo, sitno narežemo i dodamo dva češnja sitno narezanog češnjaka. To pomiješamo i rasporedimo po filetima brancina. Nježno iz zamotamo, probodemo čačkalicama i pržimo na vrućem maslinovom ulju po minutu sa svake strane. Kada su rolice pečene, možemo slobodno izvaditi čačkalice.
Za umak uz hrskavog lubina, mladi krumpir i mrkvicu pomiješamo dvije žlice majoneze s dvije žlice kiselog vrhnja i sve zajedno serviramo. Dobar tek!
NAMIRNICE
Način pripreme
Filetiramo jedan veći brancin nakon čega kosti obavezno ostavimo za riblju juhu ili temeljac. S fileta skinemo kožu, podijelimo ih na jednake dijelove dužine 10-ak centimetara i posolimo.
Mladi krumpir (u mom slučaju iz maminog vrta), dobro operemo sa spužvicom. Isto tako i mladu mrkvicu. Posolimo je, popaprimo, dodamo mediteranske začine koje volimo i zalijemo sa žlicom-dvije maslinovog ulja. Stavimo peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na masni papir jedno 30-40 minuta, ovisno o pećnici.
U međuvremenu blanširamo 100 grama mladog špinata, ocijedimo, sitno narežemo i dodamo dva češnja sitno narezanog češnjaka. To pomiješamo i rasporedimo po filetima brancina. Nježno iz zamotamo, probodemo čačkalicama i pržimo na vrućem maslinovom ulju po minutu sa svake strane. Kada su rolice pečene, možemo slobodno izvaditi čačkalice.
Za umak uz hrskavog lubina, mladi krumpir i mrkvicu pomiješamo dvije žlice majoneze s dvije žlice kiselog vrhnja i sve zajedno serviramo. Dobar tek!