
Mala truba
Od brašna,jaja i soli zamijesimo tijesto koje ostavimo da malo odmori te ga potom valjamo i režemo na duge,šire trake te ga ostavimo po strani dok pripremimo ostatak namirnica i zavrijemo vodu za tjesteninu.
U šalici vrele vode natapamo crne trube oko 15 minuta, zatim ih ocijedimo,a vodu u kojoj su se namakale sačuvamo. Na tavi zagrijemo malo maslaca i ulja u koje dodamo nasjeckanu chili papričicu koju popržimo samo kratko,zatim dodajemo crne trube,te usitnjeni češnjak. U međuvremenu tjestenina se skuhala te je dodajemo u tavu gdje se nalaze gljive,chili i češnjak. Jelo dovršimo na laganoj vatri dodavši sol,papar,žlicu limunovog soka,majonezu sa okusom slanine,vodu u kojoj su se natapale crne trube,te na kraju pospemo parmezanom.
NAMIRNICE
Način pripreme
Od brašna,jaja i soli zamijesimo tijesto koje ostavimo da malo odmori te ga potom valjamo i režemo na duge,šire trake te ga ostavimo po strani dok pripremimo ostatak namirnica i zavrijemo vodu za tjesteninu.
U šalici vrele vode natapamo crne trube oko 15 minuta, zatim ih ocijedimo,a vodu u kojoj su se namakale sačuvamo. Na tavi zagrijemo malo maslaca i ulja u koje dodamo nasjeckanu chili papričicu koju popržimo samo kratko,zatim dodajemo crne trube,te usitnjeni češnjak. U međuvremenu tjestenina se skuhala te je dodajemo u tavu gdje se nalaze gljive,chili i češnjak. Jelo dovršimo na laganoj vatri dodavši sol,papar,žlicu limunovog soka,majonezu sa okusom slanine,vodu u kojoj su se natapale crne trube,te na kraju pospemo parmezanom.