
Mayo go bananas
Majoneza je poludjela zbog savšenog spoja s bananama u banana kruhu! Majoneza mijenja ulje i jogurt, te kruhu daje savršenu teksturu.
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Sve suhe sastojke (brašna, zobene pahuljice, sol, prašak za pecivo, sodu i cimet) pomiješajte u zdjeli.
U drugoj zdjeli izgnječite banane pomoću vilice tako da ne ostane većih komada. U drugoj posudi miksajte jaja te dodajte vanilin šećer, med, majonezu i na kraju banane.
Isključite mikser i dodajte suhe sastojke te ih lagano umiješajte kuhačom. Kad je smjesa kompaktna, dodajte orahe i komadiće čokolade, no ostavite malo kapljica za posip. Od polovice banane izrežite cvijetiće pomoću kalupa za keksiće.
Kalup za kruh dimenzija 29*4,5 cm obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite smjesu po kojoj rasporedite zvijezdice i posipajte čokoladu za dekoraciju.
Pecite oko 50 minuta, odnosno dok vam čačkalica ne izađe suha van. Ostavite da se hladi 5 minuta u kalupu, istresite ga na rešetku i pustite da se potpuno ohladi.
Servirajte sa svježim voćem, namazom po želji ili ga pojedite samog uz šalicu kave.
NAMIRNICE
Način pripreme
Majoneza je poludjela zbog savšenog spoja s bananama u banana kruhu! Majoneza mijenja ulje i jogurt, te kruhu daje savršenu teksturu.
Zagrijte pećnicu na 175°C.
Sve suhe sastojke (brašna, zobene pahuljice, sol, prašak za pecivo, sodu i cimet) pomiješajte u zdjeli.
U drugoj zdjeli izgnječite banane pomoću vilice tako da ne ostane većih komada. U drugoj posudi miksajte jaja te dodajte vanilin šećer, med, majonezu i na kraju banane.
Isključite mikser i dodajte suhe sastojke te ih lagano umiješajte kuhačom. Kad je smjesa kompaktna, dodajte orahe i komadiće čokolade, no ostavite malo kapljica za posip. Od polovice banane izrežite cvijetiće pomoću kalupa za keksiće.
Kalup za kruh dimenzija 29*4,5 cm obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite smjesu po kojoj rasporedite zvijezdice i posipajte čokoladu za dekoraciju.
Pecite oko 50 minuta, odnosno dok vam čačkalica ne izađe suha van. Ostavite da se hladi 5 minuta u kalupu, istresite ga na rešetku i pustite da se potpuno ohladi.
Servirajte sa svježim voćem, namazom po želji ili ga pojedite samog uz šalicu kave.