Mayo go bananas

ShareTweetSave
1

Majoneza je poludjela zbog savšenog spoja s bananama u banana kruhu! Majoneza mijenja ulje i jogurt, te kruhu daje savršenu teksturu.

2

Zagrijte pećnicu na 175°C.
Sve suhe sastojke (brašna, zobene pahuljice, sol, prašak za pecivo, sodu i cimet) pomiješajte u zdjeli.

3

U drugoj zdjeli izgnječite banane pomoću vilice tako da ne ostane većih komada. U drugoj posudi miksajte jaja te dodajte vanilin šećer, med, majonezu i na kraju banane.

4

Isključite mikser i dodajte suhe sastojke te ih lagano umiješajte kuhačom. Kad je smjesa kompaktna, dodajte orahe i komadiće čokolade, no ostavite malo kapljica za posip. Od polovice banane izrežite cvijetiće pomoću kalupa za keksiće.

5

Kalup za kruh dimenzija 29*4,5 cm obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite smjesu po kojoj rasporedite zvijezdice i posipajte čokoladu za dekoraciju.

6

Pecite oko 50 minuta, odnosno dok vam čačkalica ne izađe suha van. Ostavite da se hladi 5 minuta u kalupu, istresite ga na rešetku i pustite da se potpuno ohladi.
Servirajte sa svježim voćem, namazom po želji ili ga pojedite samog uz šalicu kave.

 2 kom. zrele banane
 2 kom. jaja M veličine
 1 cup integralnog brašna
 ½ cup oštrog brašna
 ½ cup sitnih zobenih pahuljica
 1 čajna žličica sode bikarbone
 ½ čajna žličica praška za pecivo
 prstohvat soli
 1 čajna žličica cimeta
  cup Zvijezda majoneze
 ½ cup meda
 2 kom. vanilin šećera
 80 g čokoladnih kapljica
 50 g sjeckanih badema
 ½ kom. banane za dekoraciju (zvijezdice)

NAMIRNICE

 2 kom. zrele banane
 2 kom. jaja M veličine
 1 cup integralnog brašna
 ½ cup oštrog brašna
 ½ cup sitnih zobenih pahuljica
 1 čajna žličica sode bikarbone
 ½ čajna žličica praška za pecivo
 prstohvat soli
 1 čajna žličica cimeta
  cup Zvijezda majoneze
 ½ cup meda
 2 kom. vanilin šećera
 80 g čokoladnih kapljica
 50 g sjeckanih badema
 ½ kom. banane za dekoraciju (zvijezdice)

Način pripreme

1

Majoneza je poludjela zbog savšenog spoja s bananama u banana kruhu! Majoneza mijenja ulje i jogurt, te kruhu daje savršenu teksturu.

2

Zagrijte pećnicu na 175°C.
Sve suhe sastojke (brašna, zobene pahuljice, sol, prašak za pecivo, sodu i cimet) pomiješajte u zdjeli.

3

U drugoj zdjeli izgnječite banane pomoću vilice tako da ne ostane većih komada. U drugoj posudi miksajte jaja te dodajte vanilin šećer, med, majonezu i na kraju banane.

4

Isključite mikser i dodajte suhe sastojke te ih lagano umiješajte kuhačom. Kad je smjesa kompaktna, dodajte orahe i komadiće čokolade, no ostavite malo kapljica za posip. Od polovice banane izrežite cvijetiće pomoću kalupa za keksiće.

5

Kalup za kruh dimenzija 29*4,5 cm obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite smjesu po kojoj rasporedite zvijezdice i posipajte čokoladu za dekoraciju.

6

Pecite oko 50 minuta, odnosno dok vam čačkalica ne izađe suha van. Ostavite da se hladi 5 minuta u kalupu, istresite ga na rešetku i pustite da se potpuno ohladi.
Servirajte sa svježim voćem, namazom po želji ili ga pojedite samog uz šalicu kave.

Mayo go bananas