
Nabacanko
Zastaklite rižu par minuta na suncokretovom ulju, zatim dodajte vodu, pustite da zavrije te dodajte origano pa skuhajte prema uputama na pakiranju. *Savjet: ukoliko imate neku mesnu juhu doma, skuhajte rižu u omjeru pola juha- pola voda, daje jednu posebno finu notu jelu. Posolite po potrebi.
Dok se riža kuha izrežite piletinu na sitne komadiće te ju prepecite u tavi ili samo iskoristite ostatke kuhane ili pečene piletine koje imate od prije. Naribajte sir.
U posebnoj posudi izmješajte kiselo vrhnje, majonezu, mlijeko, trećinu naribanog sira i pečenu piletinu.
Premažite posudu za pečenje s malo maslaca. Skuhanu rižu rasporedite na dno posude za pečenje te ju prelijte jednim izmućenim jajetom sa žlicom kiselog vrhnja i posipajte s polovicom preostalog sira.
Dodajte brokulu ( ja sam koristila smrznutu i ne morate ju prethodno kuhati ).
Sloj brokule zalijte mješavinom piletine, kiselog vrhnja, majoneze, mlijeka i sira koju ste prethodno pripremili. Samo lagano umješajte s brokulom.
Posipajte s krušnim mrvicama i dodajte ostatak sira na vrh. Pecite u pečnici na 180° 40 minuta.
Za kraj samo ostavite čar “Nabacanku” koji će se neupitno nabacivati Vašem tanjuru, a njegovom šarmu jednostavno nećete moći odoljeti. 🙂
NAMIRNICE
Način pripreme
Zastaklite rižu par minuta na suncokretovom ulju, zatim dodajte vodu, pustite da zavrije te dodajte origano pa skuhajte prema uputama na pakiranju. *Savjet: ukoliko imate neku mesnu juhu doma, skuhajte rižu u omjeru pola juha- pola voda, daje jednu posebno finu notu jelu. Posolite po potrebi.
Dok se riža kuha izrežite piletinu na sitne komadiće te ju prepecite u tavi ili samo iskoristite ostatke kuhane ili pečene piletine koje imate od prije. Naribajte sir.
U posebnoj posudi izmješajte kiselo vrhnje, majonezu, mlijeko, trećinu naribanog sira i pečenu piletinu.
Premažite posudu za pečenje s malo maslaca. Skuhanu rižu rasporedite na dno posude za pečenje te ju prelijte jednim izmućenim jajetom sa žlicom kiselog vrhnja i posipajte s polovicom preostalog sira.
Dodajte brokulu ( ja sam koristila smrznutu i ne morate ju prethodno kuhati ).
Sloj brokule zalijte mješavinom piletine, kiselog vrhnja, majoneze, mlijeka i sira koju ste prethodno pripremili. Samo lagano umješajte s brokulom.
Posipajte s krušnim mrvicama i dodajte ostatak sira na vrh. Pecite u pečnici na 180° 40 minuta.
Za kraj samo ostavite čar “Nabacanku” koji će se neupitno nabacivati Vašem tanjuru, a njegovom šarmu jednostavno nećete moći odoljeti. 🙂