
Lijepa priča još ljepšeg okusa
Pozdrav,
Filete oslića skuhamo 15 minuta u kipućoj vodi, zatim izvadimo, nakidamo, posolimo, popaprimo, dodamo krem sir, veliku jušnu žlicu Zvijezda majoneze, nasjeckane kisele krastavce, krupno narezane kapare, sitno nasjeckan režanj češnjaka, iscjedimo pola limete, zalijemo maslinovim uljem i sve skupa usitnimo sa blenderom. Namaz ostavimo da se ohladi, ukrasimo sitno narezanim sviježim čili papričicama i mladim lukom, pa krenemo u pripremu domaćeg kukuruznog kruha.
Pomiješamo glatko i kukuruzno brašno, dodamo šećer, sol, suhi kvasac, maslinovo ulje i umijesimo tijesto s toplom vodom i mlijekom. Tijesto ostavimo 45 minuta da se udvostruči, premijesimo ga i stavimo u kalup na toplo da se ponovno digne. Kada se udvostruči, stavimo peći u zagrijanu pećnicu pola sata na 200 stupnjeva.
NAMIRNICE
Način pripreme
Pozdrav,
Filete oslića skuhamo 15 minuta u kipućoj vodi, zatim izvadimo, nakidamo, posolimo, popaprimo, dodamo krem sir, veliku jušnu žlicu Zvijezda majoneze, nasjeckane kisele krastavce, krupno narezane kapare, sitno nasjeckan režanj češnjaka, iscjedimo pola limete, zalijemo maslinovim uljem i sve skupa usitnimo sa blenderom. Namaz ostavimo da se ohladi, ukrasimo sitno narezanim sviježim čili papričicama i mladim lukom, pa krenemo u pripremu domaćeg kukuruznog kruha.
Pomiješamo glatko i kukuruzno brašno, dodamo šećer, sol, suhi kvasac, maslinovo ulje i umijesimo tijesto s toplom vodom i mlijekom. Tijesto ostavimo 45 minuta da se udvostruči, premijesimo ga i stavimo u kalup na toplo da se ponovno digne. Kada se udvostruči, stavimo peći u zagrijanu pećnicu pola sata na 200 stupnjeva.