
Odbjeglo june u polju hrena
Izražene količine su za 2 osobe
Otprilike 400 g junetine staviti kuhati u 3 litre vode. Temeljac začiniti vegetom, paprom i soli, ubaciti i svežanj peršina, a jedan list peršina ostaviti za dekoraciju. Kuhati na laganoj vatri otprilike 40 minuta. Od temeljca se može skuhati juha ili ga koristite na drugi način, a junetinu na tanko narezati.
Oguliti krumpir, oprati korijen komorača i narezati na kocke. Kuhati u posoljenoj vodi i izraditi pire uz dodatak maslaca. Pire servirati uz pomoć štrcaljke za kreme.
Očistiti svježi hren i naribati ga na sitno. Hren pomiješati sa majonezom i vrhnjem.
Sirovu rotkvicu narezati na ploške, a mrkvu na prutiće. Narezano sirovo povrće servirati na umak od hrena, majoneze i vrhnja te ukrasiti listićem peršina, komorača i vlasca.
* Po mogućnosti, jelo poslužiti uz domaći kukuruzni kruh.
Pomalo klasično jelo, ali opet drugačije- fina i mekana junetina se odlično slaže sa kremastim i slatkastim pireom od krumpira i komorača, sirovo i tanko narezano povrće za dozu hrskavosti, a umak od hrena, majoneze i vrhnja ovo jelo zaokružuje u jednu skladnu cjelinu.
NAMIRNICE
Način pripreme
Izražene količine su za 2 osobe
Otprilike 400 g junetine staviti kuhati u 3 litre vode. Temeljac začiniti vegetom, paprom i soli, ubaciti i svežanj peršina, a jedan list peršina ostaviti za dekoraciju. Kuhati na laganoj vatri otprilike 40 minuta. Od temeljca se može skuhati juha ili ga koristite na drugi način, a junetinu na tanko narezati.
Oguliti krumpir, oprati korijen komorača i narezati na kocke. Kuhati u posoljenoj vodi i izraditi pire uz dodatak maslaca. Pire servirati uz pomoć štrcaljke za kreme.
Očistiti svježi hren i naribati ga na sitno. Hren pomiješati sa majonezom i vrhnjem.
Sirovu rotkvicu narezati na ploške, a mrkvu na prutiće. Narezano sirovo povrće servirati na umak od hrena, majoneze i vrhnja te ukrasiti listićem peršina, komorača i vlasca.
* Po mogućnosti, jelo poslužiti uz domaći kukuruzni kruh.
Pomalo klasično jelo, ali opet drugačije- fina i mekana junetina se odlično slaže sa kremastim i slatkastim pireom od krumpira i komorača, sirovo i tanko narezano povrće za dozu hrskavosti, a umak od hrena, majoneze i vrhnja ovo jelo zaokružuje u jednu skladnu cjelinu.