Pane con carne u crvenom umaku

ShareTweetSave
1

UMAK:
Majonezu, kečap, senf, kiselo vrhnje, med, kiseli krastavci (narezati na kockice), češnjak u prahu, sol, papar i dimljenu papriku pomiješajte u istoj zdjeli i dodajte začina po vlastitom ukusu.

PECIVO:
200ml vode, 4 žlice mlijeka, 1 suhi kvasac i 30g šećera zamutiti i ostaviti 3min.
U pola kg brašna staviti 10g soli, 80g istopljenog maslaca, jedno jaje i prethodnu smjesu sa kvascem koja vam je odstajala zamutiti u tijesto. Ostaviti sat vremena prekriveno krpom na sobnoj temperaturi.
Zatim, napraviti od tijesta loptice (male žemljive) te premazati smjesom od: jednog jajeta, 2 žlice vode, 2 žlice mlijeka i potim posuti po želji sezamovim sjemenkama, prekriti opet krpom i ostaviti minimalno sat i po na sobnoj temperaturi.
Kada vidite da su se peciva digla, ubacite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200C bez ventilacije i pecite 15min do 20min max.

MESO:
Mljeveno meso podijelite na 10 komada dakle svaki 100g.
Pecite ga na laganoj vatri i kada su obje strane pečene stavite na meso sir dok je još u tavi i čekajte da se sir otopi.
Paralelno na drugu tavu stavite malo ulja i stavite da se luk prži. Kada luk poprimi lagano smeđu boju dodajte žličicu smeđeg šećera i još pecite 2min.
Za to vrijeme prerežite pecivo na pola i obje polovice premažite sa umakom. Stavite potom meso koje ste spekli, karamelizirani luk, krišku svježeg paradajza, opet malo umaka i to je to.
DOBAR TEK! 😉

 6 jušna žlica Majoneza
 2 jušna žlica Kečap
 1 jušna žlica Senf
 4 čajna žličica Kiselo vrhnje
 1 jušna žlica Med
 2 kom. Kiseli krastavci
 ½ čajna žličica Česnjak u prahu
 ½ čajna žličica Sol
 ½ čajna žličica Papar
 ½ čajna žličica Dimljena paprika
 1 kg Mljevenog mesa
 200 g Cheddar
 1 kom. Svježi paradajz
 3 kom. Luk
 2 čajna žličica Smeđi šećer
 400 ml Topla voda
 6 jušna žlica Mlijeko
 1 kom. Suhi kvasac
 30 g Šećer
 10 g Sol
 80 g Maslac
 2 kom. Jaje
 500 g Glatko brašno
 5 jušna žlica Sezam

NAMIRNICE

 6 jušna žlica Majoneza
 2 jušna žlica Kečap
 1 jušna žlica Senf
 4 čajna žličica Kiselo vrhnje
 1 jušna žlica Med
 2 kom. Kiseli krastavci
 ½ čajna žličica Česnjak u prahu
 ½ čajna žličica Sol
 ½ čajna žličica Papar
 ½ čajna žličica Dimljena paprika
 1 kg Mljevenog mesa
 200 g Cheddar
 1 kom. Svježi paradajz
 3 kom. Luk
 2 čajna žličica Smeđi šećer
 400 ml Topla voda
 6 jušna žlica Mlijeko
 1 kom. Suhi kvasac
 30 g Šećer
 10 g Sol
 80 g Maslac
 2 kom. Jaje
 500 g Glatko brašno
 5 jušna žlica Sezam

Način pripreme

1

UMAK:
Majonezu, kečap, senf, kiselo vrhnje, med, kiseli krastavci (narezati na kockice), češnjak u prahu, sol, papar i dimljenu papriku pomiješajte u istoj zdjeli i dodajte začina po vlastitom ukusu.

PECIVO:
200ml vode, 4 žlice mlijeka, 1 suhi kvasac i 30g šećera zamutiti i ostaviti 3min.
U pola kg brašna staviti 10g soli, 80g istopljenog maslaca, jedno jaje i prethodnu smjesu sa kvascem koja vam je odstajala zamutiti u tijesto. Ostaviti sat vremena prekriveno krpom na sobnoj temperaturi.
Zatim, napraviti od tijesta loptice (male žemljive) te premazati smjesom od: jednog jajeta, 2 žlice vode, 2 žlice mlijeka i potim posuti po želji sezamovim sjemenkama, prekriti opet krpom i ostaviti minimalno sat i po na sobnoj temperaturi.
Kada vidite da su se peciva digla, ubacite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200C bez ventilacije i pecite 15min do 20min max.

MESO:
Mljeveno meso podijelite na 10 komada dakle svaki 100g.
Pecite ga na laganoj vatri i kada su obje strane pečene stavite na meso sir dok je još u tavi i čekajte da se sir otopi.
Paralelno na drugu tavu stavite malo ulja i stavite da se luk prži. Kada luk poprimi lagano smeđu boju dodajte žličicu smeđeg šećera i još pecite 2min.
Za to vrijeme prerežite pecivo na pola i obje polovice premažite sa umakom. Stavite potom meso koje ste spekli, karamelizirani luk, krišku svježeg paradajza, opet malo umaka i to je to.
DOBAR TEK! 😉

Pane con carne u crvenom umaku