
Proljeće u zlatnoj košarici
1. Pileća prsa začinjena solju, paprom i mljevenom paprikom narezati na komadiće i prepržiti na tavi.
2. Parmezan staviti na suhu tavu i umjerenu vatru kako bi se otopio.
3. Kada se smjesa spoji i lagano zapeče, prebaciti preko zdjelice i lagano pritisnuti da dobije i zadrži oblik.
4. Prepržiti pancetu i narezati ju na komadiće.
5. Tostirati sjemenke suncokreta.
6. Narezati paprike, luk, krastavac, salatu, radič i rajčicu; lagano posoliti i promiješati.
7. Za umak pomiješati žlicu milerama, dvije žlice majoneze i češnjak, dodati sol i papar.
8. Salatu staviti u košaricu od parmezana, dodati žlicu umaka, posipati pancetom, sjemenkama i svježim dimljenim sirom.
NAMIRNICE
Način pripreme
1. Pileća prsa začinjena solju, paprom i mljevenom paprikom narezati na komadiće i prepržiti na tavi.
2. Parmezan staviti na suhu tavu i umjerenu vatru kako bi se otopio.
3. Kada se smjesa spoji i lagano zapeče, prebaciti preko zdjelice i lagano pritisnuti da dobije i zadrži oblik.
4. Prepržiti pancetu i narezati ju na komadiće.
5. Tostirati sjemenke suncokreta.
6. Narezati paprike, luk, krastavac, salatu, radič i rajčicu; lagano posoliti i promiješati.
7. Za umak pomiješati žlicu milerama, dvije žlice majoneze i češnjak, dodati sol i papar.
8. Salatu staviti u košaricu od parmezana, dodati žlicu umaka, posipati pancetom, sjemenkama i svježim dimljenim sirom.