Print opcije:

Proljeće u zlatnoj košarici

 500 g pilećih prsa
 3 jušna žlica parmezana
 1 kom. zelena paprika
 1 kom. crvena paprika
 1 kom. žuta paprika
 1 kom. luk
 1 kom. krastavac
 ½ kom. salata endivija
 ½ kom. radič
 2 kom. rajčica
 1 jušna žlica pečene pancete
 1 jušna žlica dimljenog svježeg sira
 2 jušna žlica suncokretovih sjemenki
 1 jušna žlica milerama
 2 jušna žlica majoneze
 1 čajna žličica češnjaka
 1 jušna žlica sol, papar, mljevena paprika
1

1. Pileća prsa začinjena solju, paprom i mljevenom paprikom narezati na komadiće i prepržiti na tavi.
2. Parmezan staviti na suhu tavu i umjerenu vatru kako bi se otopio.
3. Kada se smjesa spoji i lagano zapeče, prebaciti preko zdjelice i lagano pritisnuti da dobije i zadrži oblik.
4. Prepržiti pancetu i narezati ju na komadiće.
5. Tostirati sjemenke suncokreta.
6. Narezati paprike, luk, krastavac, salatu, radič i rajčicu; lagano posoliti i promiješati.
7. Za umak pomiješati žlicu milerama, dvije žlice majoneze i češnjak, dodati sol i papar.
8. Salatu staviti u košaricu od parmezana, dodati žlicu umaka, posipati pancetom, sjemenkama i svježim dimljenim sirom.

Nutrition Facts

Servings 1