
Razbarušeni rozi labud
Evo jednog labuda iz moje početničke slastičarske radnje 🙂
Umjesto elegantnog bijelog labuda dobili smo njegovog razbarušenog brata. ali nema veze, jako volimo i ovog!
Biskvit:
Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Žutanjke umutiti sa šećerom. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i majonezu i sve sjediniti. Umutiti bjelanjke u snijeg. Dodati žlicom bjelanjke u smjesu i pažljivo promiješati.
Peći u kalupu promjera 26 mm na 180°C otprilike 15 min.
Krema:
Želatinu napraviti prema uputi na vrećici.
Očistiti jagode, dodati jogurt i sve izmiksati u glatku smjesu. U dobivenu smjesu dodati šećer i zagrijavati tek toliko da se šećer otopi. Dodati želatinu i miješati dok se želatina ne otopi.
Izmiksati vrhnje za šlag i dodati ga u kremu od jagoda. Sve pomiješati.
Uliti kremu na biskvit i ostaviti da se hladi 3-4h.
Glazura:
Otopiti čokoladu na pari, zagrijati vrhnje za šlag i sve izmiješati. ostaviti u frižideru nekih 30ak min. Preliti preko torte.
Ukrasiti po želji.
NAMIRNICE
Način pripreme
Evo jednog labuda iz moje početničke slastičarske radnje 🙂
Umjesto elegantnog bijelog labuda dobili smo njegovog razbarušenog brata. ali nema veze, jako volimo i ovog!
Biskvit:
Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Žutanjke umutiti sa šećerom. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i majonezu i sve sjediniti. Umutiti bjelanjke u snijeg. Dodati žlicom bjelanjke u smjesu i pažljivo promiješati.
Peći u kalupu promjera 26 mm na 180°C otprilike 15 min.
Krema:
Želatinu napraviti prema uputi na vrećici.
Očistiti jagode, dodati jogurt i sve izmiksati u glatku smjesu. U dobivenu smjesu dodati šećer i zagrijavati tek toliko da se šećer otopi. Dodati želatinu i miješati dok se želatina ne otopi.
Izmiksati vrhnje za šlag i dodati ga u kremu od jagoda. Sve pomiješati.
Uliti kremu na biskvit i ostaviti da se hladi 3-4h.
Glazura:
Otopiti čokoladu na pari, zagrijati vrhnje za šlag i sve izmiješati. ostaviti u frižideru nekih 30ak min. Preliti preko torte.
Ukrasiti po želji.