1. lignje operite izvadite iznutrice, nježno osušite, pazite da kožicu ne ogulite, premažite sokom od maslinovog ulja, češnjaka i peršina
2. nadjev (rižu skuhajte u slnoj vodi, dobro ocijedite i ohladite, u ohlađenu rižu dodajte narezan korijander, pršut sitno nasjeckan, naribani sir, jedno jaje izmućkano i bijelog vina; papar, ružmarin i drugi začini po želji)
3. nadjev stavite u vrećicu za ukrašavanje kolača i istisnite sadržaj u unutrašnjost lignji; zatvorite poprečno sa čačkalicom
4. u vruću tavu ulijte dvije žlice maslinovog ulja i pecite kratko sedam minuta s jedne i druge strane dok kožica ne dobije lijepu boju
5. posteljica za lignje (svježe latice ruža ubacite u blender, dodajte vino, papar, sol)
6. umak (u blender stavite majonezu, kapare, soka od kapara, par kapi aceto balsamico i malo vina)
7. na tanjur prvo stavite posteljicu od latica, zatim vruće lignje, prelijte ih dobro ohlađenim umakom od majoneze i kapara te dodajte zasebno majoneze ukrašene s kriškicama limete
Servings 1