
Rustikalne pogačice s mladim lukom i majonezom
Mladi luk očisti i nožem nareži na manje komade.
U dubokoj posudi pomiješaj glatko brašno, prašak za pecivo, začine i mladi luk. Dodaj majonezu i ulij mlijeko sobne temperature.
Kuhačom sjedini sve sastojke u glatku ljepljivu smjesu. Pomoću iste kuhače ili dviju jušnih žlica izvadi i oblikuj manje pogačice. Pogačice odloži na lim s papirom za pečenje.
Ne moraš paziti na pravilan oblik pogačica prilikom njihova oblikovanja. Što su nepravilnije položene na lim to će izgledati ljepše i rustikalnije.
Ostavi malo razmaka između pogačica kako se ne bi prilikom pečenja napuhale i međusobno spojile.
Pogačice peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne prime zlatno smeđu boju. Duljina pečenja ovisit će o veličini i debljini pogačica.
Posluži ih uz umak po želji, a ja predlažem da ih isprobaš uz Zvijezda majonezu!
NAMIRNICE
Način pripreme
Mladi luk očisti i nožem nareži na manje komade.
U dubokoj posudi pomiješaj glatko brašno, prašak za pecivo, začine i mladi luk. Dodaj majonezu i ulij mlijeko sobne temperature.
Kuhačom sjedini sve sastojke u glatku ljepljivu smjesu. Pomoću iste kuhače ili dviju jušnih žlica izvadi i oblikuj manje pogačice. Pogačice odloži na lim s papirom za pečenje.
Ne moraš paziti na pravilan oblik pogačica prilikom njihova oblikovanja. Što su nepravilnije položene na lim to će izgledati ljepše i rustikalnije.
Ostavi malo razmaka između pogačica kako se ne bi prilikom pečenja napuhale i međusobno spojile.
Pogačice peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta ili dok ne prime zlatno smeđu boju. Duljina pečenja ovisit će o veličini i debljini pogačica.
Posluži ih uz umak po želji, a ja predlažem da ih isprobaš uz Zvijezda majonezu!