Salata u bijelom dresu

ShareTweetSave
1

POSTUPAK IZRADE SALATE:

1. Skuhati i ocijediti tjesteninu pa ju ohlađenu pomiješati s 2-3 žlice maslinovog ulja, pestom i sokom pola limuna te staviti u zdjelu u kojoj će se raditi salata.
2. Piletinu narezanu na komadiće ispeći na malo maslinovog ulja. Potom izvaditi iz tave i dodati u zdjelu.
3. Na tavi grillati butternut tikvu, a potom i tikvice pa ih također staviti u zdjelu i još dodati kockice krastavaca, komadiće avokada i luka te rikolu.
4. Na tavi popeći pancetu da postane hrskava pa nakon nje i suhe šljive vrlo kratko. Šljive i pancetu narezati pa dodati u salatu.
5. Sve skupa dobro promiješati pa preliti dressingom.

POSTUPAK IZRADE DRESINGA:
1. Pomiješati Zvijezda majonezu, kiselo vrhnje, jogurt i kopar sa sokom pola limuna te začiniti po želji (sol/papar).

 250 g tjestenine
 2 kom. filea pilećeg batka/zabatka
 200 g očišćene i narezane butternut tikve
 2 kom. tikvice
 80 g pancete
 100 g suhih šljiva
 1 kom. krastavca
 1 kom. avokada
 1 kom. luka (manja glavica)
 50 g rikole
 2 žlica pesta od sušene rajčice
 100 ml maslinovog ulja (za prženje i tjesteninu)
 6 žlica limunovog soka (cijeli limun)
 80 g kiselog vrhnja
 80 g grčkog jogurta
 80 g Zvijezda majoneze
 1 čajna žličica kopra

NAMIRNICE

 250 g tjestenine
 2 kom. filea pilećeg batka/zabatka
 200 g očišćene i narezane butternut tikve
 2 kom. tikvice
 80 g pancete
 100 g suhih šljiva
 1 kom. krastavca
 1 kom. avokada
 1 kom. luka (manja glavica)
 50 g rikole
 2 žlica pesta od sušene rajčice
 100 ml maslinovog ulja (za prženje i tjesteninu)
 6 žlica limunovog soka (cijeli limun)
 80 g kiselog vrhnja
 80 g grčkog jogurta
 80 g Zvijezda majoneze
 1 čajna žličica kopra

Način pripreme

1

POSTUPAK IZRADE SALATE:

1. Skuhati i ocijediti tjesteninu pa ju ohlađenu pomiješati s 2-3 žlice maslinovog ulja, pestom i sokom pola limuna te staviti u zdjelu u kojoj će se raditi salata.
2. Piletinu narezanu na komadiće ispeći na malo maslinovog ulja. Potom izvaditi iz tave i dodati u zdjelu.
3. Na tavi grillati butternut tikvu, a potom i tikvice pa ih također staviti u zdjelu i još dodati kockice krastavaca, komadiće avokada i luka te rikolu.
4. Na tavi popeći pancetu da postane hrskava pa nakon nje i suhe šljive vrlo kratko. Šljive i pancetu narezati pa dodati u salatu.
5. Sve skupa dobro promiješati pa preliti dressingom.

POSTUPAK IZRADE DRESINGA:
1. Pomiješati Zvijezda majonezu, kiselo vrhnje, jogurt i kopar sa sokom pola limuna te začiniti po želji (sol/papar).

Salata u bijelom dresu