ŠARENA AVANTURA MORSKIH DUBINA

ShareTweetSave
1

Posebno sam umjesila tri vrste domaće tjestenine. Za svaku mi je trebalo 100 gr brašna, 1 jaje, malo soli , te pire od koprive ( mrkve i cikle) te sam u svako tijesto stavila po 1 žlicu Zvijezda Deelikates majoneze koja je pridonijela glatkosti i podatnosti tijesta. Stavila sam je kuhati u vrelu, blago posoljenu vodu, veoma kratko ( 2 min) jel je tjestenina bila svježa. U široku tavu na ugrijanom ekstra djeičanskom maslinovom ulju , dodala sam bijelo vino i češnjak narezan na tanke listiće, peršin , pripremljene i očišćene dagnje, sjeckane rajčice ,te sol i papar . Poklopila i ostavila da se krčka, te povremeno promiješala . Nakon petnaestak minuta sve je bilo spremno za serviranje.
Na šarenoj tjestenini prelila sam fini umak od dagnji, te servirala dagnje i uz svaku dagnju dodala Zvijezda majonezu Delikates. Dagnja i Zvijezda majoneza se ljube, a njihovu strasnost sam pojačala sa malo peperoncina. Kombinacija dagnji i Zvijezda Delikates majoneze su čarobni i toplo preporučam ovu laganu Šarenu avanturu morskih dubina.

 300 g gl. brašno
 3 kom. jaja
 3 žlica Zvijezda moajoneza Delikates
 soli
 2 žlica pire od koprive
 2 žlica pire od mrkve
 2 žlica pire od rajčice
 1 kg dagnje
 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
 5 kom. režnjeva češnjaka
 150 ml bijelo vino
 3 žlica sjeckane rajčice
 3 žlica peršin
 1 prstohvat sol
 1 prstohvat papar
 100 g Zvojezda majoneza Delikates
 ½ peperoncino

NAMIRNICE

 300 g gl. brašno
 3 kom. jaja
 3 žlica Zvijezda moajoneza Delikates
 soli
 2 žlica pire od koprive
 2 žlica pire od mrkve
 2 žlica pire od rajčice
 1 kg dagnje
 3 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
 5 kom. režnjeva češnjaka
 150 ml bijelo vino
 3 žlica sjeckane rajčice
 3 žlica peršin
 1 prstohvat sol
 1 prstohvat papar
 100 g Zvojezda majoneza Delikates
 ½ peperoncino

Način pripreme

1

Posebno sam umjesila tri vrste domaće tjestenine. Za svaku mi je trebalo 100 gr brašna, 1 jaje, malo soli , te pire od koprive ( mrkve i cikle) te sam u svako tijesto stavila po 1 žlicu Zvijezda Deelikates majoneze koja je pridonijela glatkosti i podatnosti tijesta. Stavila sam je kuhati u vrelu, blago posoljenu vodu, veoma kratko ( 2 min) jel je tjestenina bila svježa. U široku tavu na ugrijanom ekstra djeičanskom maslinovom ulju , dodala sam bijelo vino i češnjak narezan na tanke listiće, peršin , pripremljene i očišćene dagnje, sjeckane rajčice ,te sol i papar . Poklopila i ostavila da se krčka, te povremeno promiješala . Nakon petnaestak minuta sve je bilo spremno za serviranje.
Na šarenoj tjestenini prelila sam fini umak od dagnji, te servirala dagnje i uz svaku dagnju dodala Zvijezda majonezu Delikates. Dagnja i Zvijezda majoneza se ljube, a njihovu strasnost sam pojačala sa malo peperoncina. Kombinacija dagnji i Zvijezda Delikates majoneze su čarobni i toplo preporučam ovu laganu Šarenu avanturu morskih dubina.

ŠARENA AVANTURA MORSKIH DUBINA