Rastu vam zazubice od naslova? Pridružite nam se u otkrivanju pustolovina sočnog ramsteka, najfinije salate i hrskavih krumpira s parmezanom. Jako je važno ne prepeći meso kako bi zadržalo svoje sokove i ostalo mekano. Umotano u zapečeni krumpir sa parmezanom i uz osvježavajuću salatu punu različitih okusa i tekstura, čini idealnu kombinaciju koja će zadiviti malog ili velikog gurmana u vama!
Idemo na pripremu korak po korak, zavrnite rukave i krećemo od glavnog sporednog sastojka - Zvijezda majoneza marinade.
1. Zvijezda majoneza marinada
U većoj posudi u kojoj ćete marinirati cijeli komad mesa, zamiješajte Zvijezda majonezu, češnjak, limun, chilli i suhe dalmatinske začine. Namažite obilno na meso i ostavite u frižideru na 4 sata. Masnoće iz majoneze i kiselina iz limuna će omekšati meso a ostali sastojci će se prožeti te oplemeniti okus mesa.
2. Zapečeni krumpir s parmezanom
Narežite krumpir na tanke ploške, posolite, ostavite 5 minuta i nakon toga osušite od viška tekućine. U posudu veličine 30 cm x 40 cm stavite papir za pečenje te namastite s malo maslinovog ulja. Papir pospite sa pola količine naribanog parmezana, složite ploške krumpira i ploške češnjaka. Poparite po želji i pospite sa ostatkom parmezana. Pecite 25 min na 180°C dok se parmezan ne rastopi i poveže a krumpir na rubovima malo zapeče.
3. Priprema ramsteka
Ramstek izvadite iz frižidera i obrišite marinadu te ga zapecite sa svih strana u tavi na malo ulja, kako bi se zatvorile pore i meso zadržalo svu svoju sočnost. Ostatak marinade sačuvajte za sljedeći korak. Meso dobro posolite i popaprite sa svih strana i stavite na jako zagrijanu tavu u trenutku kada se ulje već počinje dimiti. Zapecite svaku stranu 3 minute do zlatno smeđe boje.
4. Zapečeni ramstek sa koricom od krumpira
Kada ste zapekli ploške krumpira i meso, ostavite ih da odmore 10 minuta. Nakon toga namažite meso bogato marinadom koja vam je ostala iz prethodnog koraka te zarolajte meso u krumpire uz pomoć papira za pečenje. Mjesto gdje se dva kraja omota od krumpira spajaju, povežite sa malo parmezana i okrenite na donju stranu. Pecite 25 minuta na 200 °C.
5. Šarena salata razigranih okusa
Različite vrste lisnate salate izrežite na trakice, kupus i mrkvu izribajte, krastavce rajčice i krušku izrežite na tanke fete. Sve složite u veliku zdjelu za salatu pa dodajite redom kojim smo naveli u popisu namirnica. Na vrh izmrvite feta sir, pospite sjeckane orašaste plodove i brusnice. Sastojke za dresing zamješajte u odvojenoj posudi i prelijte preko salate.
Meso narežite na odreske i poslužite uz salatu i čašu dobrog crnog vina.
UŽIVAJTE!