Tisuċu i jedna Zvijezda majoneza:)

ShareTweetSave
1

Priprema Fatayer peciva:

Umijesite tijesto od brašna, kvasca, soli, šećera, jogurt majoneze, maslinova ulja i vode. Pustite da se digne. Za to vrijeme pomiješajte špinat, feta sir, mentu, peršin, dvije žlice majoneze, malo limunova soka i bjelanjak jednog jajeta.

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U lim za pečenje stavite papir. Tijesto razvaljajte, okruglim rezačem izrežite krugove, dijagonalno stavite nadjev i oblikujte male čamčiće. Tijesto premažite umućenim žumanjkom i pospite crnim kimom ili sezamom.
Pecite oko 20 minuta. Fatayer peciva su ukusna i topla i hladna. Uz njih možete poslužiti umak od čvrstog jogurta, jogurt majoneze, limunova soka i po volji papra. Dobar tek.

 3 šalica glatkog brašna
 1,50 šalica vode
 3 jušna žlica Zvijezda jogurt majoneze
 6 jušna žlica Zvijezda maslinova ulja
 1 čajna žličica soli
 1 čajna žličica šećera
 1 čajna žličica suhog kvasca
 200 g feta sira
 250 g blanširanog špinata
 1 kom. jaja
 2 jušna žlica Zvijezda jogurt majoneze
 1 jušna žlica nasjeckane svježe metvice
 1 jušna žlica nasjeckanog svježeg peršina
 1 cup jogurta
 1 kom. limuna
 1 prstohvat bijelog papra

NAMIRNICE

 3 šalica glatkog brašna
 1,50 šalica vode
 3 jušna žlica Zvijezda jogurt majoneze
 6 jušna žlica Zvijezda maslinova ulja
 1 čajna žličica soli
 1 čajna žličica šećera
 1 čajna žličica suhog kvasca
 200 g feta sira
 250 g blanširanog špinata
 1 kom. jaja
 2 jušna žlica Zvijezda jogurt majoneze
 1 jušna žlica nasjeckane svježe metvice
 1 jušna žlica nasjeckanog svježeg peršina
 1 cup jogurta
 1 kom. limuna
 1 prstohvat bijelog papra

Način pripreme

1

Priprema Fatayer peciva:

Umijesite tijesto od brašna, kvasca, soli, šećera, jogurt majoneze, maslinova ulja i vode. Pustite da se digne. Za to vrijeme pomiješajte špinat, feta sir, mentu, peršin, dvije žlice majoneze, malo limunova soka i bjelanjak jednog jajeta.

Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U lim za pečenje stavite papir. Tijesto razvaljajte, okruglim rezačem izrežite krugove, dijagonalno stavite nadjev i oblikujte male čamčiće. Tijesto premažite umućenim žumanjkom i pospite crnim kimom ili sezamom.
Pecite oko 20 minuta. Fatayer peciva su ukusna i topla i hladna. Uz njih možete poslužiti umak od čvrstog jogurta, jogurt majoneze, limunova soka i po volji papra. Dobar tek.

Tisuċu i jedna Zvijezda majoneza:)