Na male komadiće izrezati piletinu. Posoliti i popapriti po želji i pirjati na maslacu da ostane mekana. Sve ubaciti u veću zdjelu i promiješati. Ostaviti da se hladi dok vi dalje pripremate.
Nasjeckati celer i luk na kockice, jabuke i grožđe na kriške (ja jabuke i ogulim), a orahe usitniti. Sve to staviti u veću zdjelu.
U manjoj zdjeli izmiješati majonezu, ulje, limunov sok.
Sve zajedno ubaciti u veću zdjelu i promiješati.
Ostaviti na hlađenju 30min. I dobili ste popularnu Waldorf salatu koja je omiljena poslastica diljem svijeta, a tako i kod mene, otkad je prvi put servirana u Waldorf hotelu u New Yorku 1893.
Za dekoraciju, tanjur obložiti salatom po želji (ja nekad koristim i rikolu, zelje) i određenu količinu porcije staviti na salatu. Za napomenuti je da je ovo originalan recept, ali je s njim lako eksperimentirati, izbacivati i dodavati sastojke koje volimo. Tako svaki puta dobivate nove kombinacije okusa, a ja obećajem da ćete ovim neobičnim spojem slanog i slatkog ostati oduševljeni kao i ja!
Servings 1