Print opcije:

Zabundani ćevapi u sirnoj mećavi

 250 g ćevapa
 1 cup brašna
 2 kom. jaja
 1 cup krušnih mrvica
 3 žlica parmezana
 1 kom. kruha baguette
 2 kom. luka
 100 g sira Gaude
 50 g sira Cheddar
 5 žlica parmezana
 1 kom. mozzarelle
 200 g kiselog vrhnja
 200 g majoneze
 ljutog chilli umaka
 2 jušna žlica Worcestershire umaka
 sol, papar
1

Ovo je jedan zimski recept s ćevapima! Tko kaže da su ćevapi samo za roštilj..

Ćevape pobrašniti, uvaljati u razmućena jaja, zatim u mješavinu krušnih mrvica i parmezana. Ispeći u dubokom ulju, potom ih izvaditi na papirnati ubrus da se upije višak ulja.
Luk sitno narezati, naribati gaudu i cheddar, mozzarellu narezati na kockice, dodati 3 žlice parmezana i sve pomiješati. Dodati kiselo vrhnje i majonezu, malo soli i papra , Worcestershire umak i par kapi ljutog chilli umaka. Smjesu dobro promiješati i uliti u posudu za pečenje. Peći u pećnici na 200°C oko 25 min, dok ne poprimi žućkastu koricu.
U tavi prepeći kruh na malo ulja.

Dobar tek!