Ukusna čokoladno - voćna zmajska kombinacija pravi je doživljaj koji osvaja i najkritičnija nepca!
Biskvit:
Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke izmutite u čvrsti snijeg.
Žutanjke i šećer izmiksajte, dodajte ulje, vodu i majonezu i dalje miksajte. Smjesi dodajte brašno u prašak za pecivo, dalje miksajte. Na kraju dodajte kakao i dobro izmiksajte. Žlicom dodajte snijeg od bjelanjaka i pažljivo umutite.
2/3 smjese ulijte u nauljeni kalup promjera 26 mm, 1/3 smjese ulijte u kalup promjera 18 mm. Pecite na 180°C oko 25 min.
1. krema:
Otopite 300 mg čokolade na pari. Umutite u 500 ml zagrijanog slatkog vrhnja i 1 čašicu višnjevca i ostavite smjesu u frižideru da se ohladi.
Kasnije izmiskajte kremu.
2. krema:
Jagode očistiti i izmiksati. Bjelanjak izmiksati u snijeg. Izmiksati slatko vrhnje. Pomiješati sve navedeno i limunov sok, dodati šećera po želji (ovisno o tome koliko su jagode slatke).
Biskvit promjera 26 mm prerezati na pola. Prvu polovicu premazati s pola čokoladne kreme, staviti drugi biskviti i premazati s drugom polovicom kreme.
Ostaviti u frižideru da se stegne.
Na mali biskvit staviti voćnu kremu i ostaviti u hladnjaku.
Na kraju staviti malu tortu na veliku i ukrasiti po želji.
Ukrasi:
Otopiti posebno bijelu i crnu čokoladu. Na papir za pečenje staviti 1 žličicu crne čokolade i razmazati u krug promjera oko 5 mm. U sredinu staviti pola žličice
bijele čokolade. Nožem raditi šare, vući radijalno od centra prema rubu. Staviri u zamrzivač da se stegne.