
Zvijezda Marija nove galaksije
1. U lonac s vrelom vodom dodajte zlicicu soli i paket tjestenine (cca 400, 500 g).
Kuhajte 15 min. Ocijedite i isperite tjesteninu u 2,3 hladne vode kako se ne bi slijepila i kako bi se rashladila.
2. U skuhanu i ohladenu tjesteninu dodajte na kockice narezane kisele krastavce, sir i sunku, naribanu mrkvu te kukuruz secerac. Dobro izmijesajte.
3. Napravite u zasebnoj posudi umak: dodajte 2 majoneze, zlicu senfa, malo soli, jogurt ili vrhnje. Dobro promijesajte.
4. Prelite tjesteninu umakom dobro izmijesajte i ohladite.
5. Zna se desiti da makaroni "popiju" slastan umak pa salata bude nesto kasnije ili drugi dan suha dosta. Svaki puta ju doradite s dodatnom kolicinom jogurta ili vrhnja za kuhanje light verzija.
6. Uzivajte i dobar tek! P.S. Salata je cudo za mamurluk, cudo!!
NAMIRNICE
Način pripreme
1. U lonac s vrelom vodom dodajte zlicicu soli i paket tjestenine (cca 400, 500 g).
Kuhajte 15 min. Ocijedite i isperite tjesteninu u 2,3 hladne vode kako se ne bi slijepila i kako bi se rashladila.
2. U skuhanu i ohladenu tjesteninu dodajte na kockice narezane kisele krastavce, sir i sunku, naribanu mrkvu te kukuruz secerac. Dobro izmijesajte.
3. Napravite u zasebnoj posudi umak: dodajte 2 majoneze, zlicu senfa, malo soli, jogurt ili vrhnje. Dobro promijesajte.
4. Prelite tjesteninu umakom dobro izmijesajte i ohladite.
5. Zna se desiti da makaroni "popiju" slastan umak pa salata bude nesto kasnije ili drugi dan suha dosta. Svaki puta ju doradite s dodatnom kolicinom jogurta ili vrhnja za kuhanje light verzija.
6. Uzivajte i dobar tek! P.S. Salata je cudo za mamurluk, cudo!!