
Zvijezde Bliskog istoka
Prvo namariniramo meso. Bilo bi dobro namarinirati ga nekoliko sati prije pripreme ili čak dan prije. Mljevenu junetinu pomiješamo s nasjeckanim mladim lukom, češnjakom u prahu, paprom, soli, svježim peršinom i limunovim sokom. Piletinu nasjeckamo na kockice, dodamo curry u prahu, sol, papar, malo limunovog soka, maslinovo ulje i slatku crvenu papriku. Omjer začina prilagodite svom ukusu.
Zatim nasjeckamo povrće. Polovicu krastavca, polovicu rajčice i mladi luk na male, sitne kockice. Tikvicu na ploške, a žutu papriku na trakice. Drugu polovicu rajčice treba narezati na ploške.
Za kebab pripremamo tzatziki umak koji smo obogatili Zvijezda majonezom. Uz Zvijezda majonezu, unutra stavimo drugu polovicu krastavca (koje smo prethodno sitno narezali, osolili i iscijedili tekućinu iz njih). Zatim dodamo malo svježeg kopra, sol, papar, češnjak u prahu, limunov sok i 2 žlive grčkog jogurta. Dodajte još malo jogurta ukoliko primijetite da je umak malo pregust. Umak za chicken schawarmu napravimo s 2 žlice kiselog vrhnja, dodamo harissu u prahu, sol, češnjak u prahu, limunov sok, peršin i naravno Zvijezda majonezu. Omjer začina u umaku također prilagodite sebi.
Napravite male pljeskavice od mljevene junetine i ispecite ih na tavi. A piletinu ispecite u pećnici , na 200 Celzijevih stupnjeva (stavite papir za pečenje kako se ne bi zalijepila za posudu u kojoj ćete ju peći). Isto tako na grill tavi popecite tikvice i papriku sa malo soli, papra i chilli ljuskicama. Nakon što je povrće gotovo, malo pokapajte limunogo soka preko njega.
Lepinje su u ovom slučaju kupljene, zagrijane u pećnici s malo maslinovog ulja i za'atarom preko njih, kratko ih zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva. Riječ je o somunu kojeg napravite šupljim kako bi ga mogli napuniti.
Uzmete jednu izdubljenu lepinju, stavite umak za kebab, pa pljeskavice, pa tikvice i paprike, zatim rajčice narezane na ploške i opet umak.
Uzmete drugu lepinju, stavite umak za chicken shawarmu pa piletinu i salatu s rajčicom, krastavcima i mladim lukom te ponovno umak.
NAMIRNICE
Način pripreme
Prvo namariniramo meso. Bilo bi dobro namarinirati ga nekoliko sati prije pripreme ili čak dan prije. Mljevenu junetinu pomiješamo s nasjeckanim mladim lukom, češnjakom u prahu, paprom, soli, svježim peršinom i limunovim sokom. Piletinu nasjeckamo na kockice, dodamo curry u prahu, sol, papar, malo limunovog soka, maslinovo ulje i slatku crvenu papriku. Omjer začina prilagodite svom ukusu.
Zatim nasjeckamo povrće. Polovicu krastavca, polovicu rajčice i mladi luk na male, sitne kockice. Tikvicu na ploške, a žutu papriku na trakice. Drugu polovicu rajčice treba narezati na ploške.
Za kebab pripremamo tzatziki umak koji smo obogatili Zvijezda majonezom. Uz Zvijezda majonezu, unutra stavimo drugu polovicu krastavca (koje smo prethodno sitno narezali, osolili i iscijedili tekućinu iz njih). Zatim dodamo malo svježeg kopra, sol, papar, češnjak u prahu, limunov sok i 2 žlive grčkog jogurta. Dodajte još malo jogurta ukoliko primijetite da je umak malo pregust. Umak za chicken schawarmu napravimo s 2 žlice kiselog vrhnja, dodamo harissu u prahu, sol, češnjak u prahu, limunov sok, peršin i naravno Zvijezda majonezu. Omjer začina u umaku također prilagodite sebi.
Napravite male pljeskavice od mljevene junetine i ispecite ih na tavi. A piletinu ispecite u pećnici , na 200 Celzijevih stupnjeva (stavite papir za pečenje kako se ne bi zalijepila za posudu u kojoj ćete ju peći). Isto tako na grill tavi popecite tikvice i papriku sa malo soli, papra i chilli ljuskicama. Nakon što je povrće gotovo, malo pokapajte limunogo soka preko njega.
Lepinje su u ovom slučaju kupljene, zagrijane u pećnici s malo maslinovog ulja i za'atarom preko njih, kratko ih zagrijte na 200 Celzijevih stupnjeva. Riječ je o somunu kojeg napravite šupljim kako bi ga mogli napuniti.
Uzmete jednu izdubljenu lepinju, stavite umak za kebab, pa pljeskavice, pa tikvice i paprike, zatim rajčice narezane na ploške i opet umak.
Uzmete drugu lepinju, stavite umak za chicken shawarmu pa piletinu i salatu s rajčicom, krastavcima i mladim lukom te ponovno umak.