Zvjezdana focaccia

ShareTweetSave
1

Kvasac razmrviti i pomiješati s toplim mlijekom i vodom. Ostaviti 5 minuta. Kvasac staviti u posudu s brašnom, dodati ostale sastojke i zamijesiti tijesto. Ostaviti 40 minuta na toplom mjestu. Dignuto tijesto staviti u lim premazan uljem i prstima ga utiskivati dok se ne formira u pravokutnik. Na tijesto posložiti listove bosiljka, prepolovljene cherry rajčice, listiće ružmarina i narezanu pancetu. Premazati maslinovim uljem i peći na 180 stupnjeva oko 20 min, dok ne dobije zlatnu boju. Gotovu focacciu poprskati vodom, pokriti krpom i ostaviti 10 minuta. Ukrasiti Zvijezda majonezom i jelo je spremno za kušanje. U slast!

 380 g Glatkog brašna
 15 g Svježeg kvasca
 1 čajna žličica Soli
 1 jušna žlica Sjeckanog svježeg ružmarina
 2 jušna žlica Kiselog vrhnja
 1 jušna žlica Zvijezda majoneze
 3 jušna žlica Maslinovog ulja
 50 ml Vode
 50 ml Mlijeka
 6 kom. Cherry rajčica
 12 kom. Listova bosiljka
 30 g Pancete
 24 kom. Listića ružmarina

NAMIRNICE

 380 g Glatkog brašna
 15 g Svježeg kvasca
 1 čajna žličica Soli
 1 jušna žlica Sjeckanog svježeg ružmarina
 2 jušna žlica Kiselog vrhnja
 1 jušna žlica Zvijezda majoneze
 3 jušna žlica Maslinovog ulja
 50 ml Vode
 50 ml Mlijeka
 6 kom. Cherry rajčica
 12 kom. Listova bosiljka
 30 g Pancete
 24 kom. Listića ružmarina

Način pripreme

1

Kvasac razmrviti i pomiješati s toplim mlijekom i vodom. Ostaviti 5 minuta. Kvasac staviti u posudu s brašnom, dodati ostale sastojke i zamijesiti tijesto. Ostaviti 40 minuta na toplom mjestu. Dignuto tijesto staviti u lim premazan uljem i prstima ga utiskivati dok se ne formira u pravokutnik. Na tijesto posložiti listove bosiljka, prepolovljene cherry rajčice, listiće ružmarina i narezanu pancetu. Premazati maslinovim uljem i peći na 180 stupnjeva oko 20 min, dok ne dobije zlatnu boju. Gotovu focacciu poprskati vodom, pokriti krpom i ostaviti 10 minuta. Ukrasiti Zvijezda majonezom i jelo je spremno za kušanje. U slast!

Zvjezdana focaccia